Belföld

Donáth Anna: Bármi lesz is az eredmény, a felelősség a pártelnököt terheli

rtl.hurtl.hu

2024. június 6. 8:55

Ha Magyar Péterrel a fideszes világnézet tér vissza, azzal nem tudnak azonosulni – mondta a Momentum elnöke.

Donáth Anna, a Momentum elnöke és EP-listájának vezetője adott interjút a Népszavának.

Arra a kérdésre, hogy lesznek-e személyi konzekvenciái annak, ha a Momentum a várakozásai ellenére mégsem éri el az öt százalékot, Donáth azt mondta: 

Már megmutattam – szinte egyedüliként az ellenzéki oldalon –, hogy a legkevésbé sem félek a politikai felelősségvállalástól. Ez a jövőben sem fog változni. Tisztában vagyok azzal, hogy bármi lesz is az eredmény, a felelősség a pártelnököt terheli.

A legutóbbi országgyűlési választásról a Momentum elnöke azt mondta:

2022 előtt volt egy olyan választói elvárás, hogy mindenki álljon össze a Fidesz ellen. És a Jobbiktól kezdve az LMP-ig mindenki össze is állt. Mai napig tartom, hogy azt a választást nem a Fidesz nyerte meg, hanem az ellenzék veszítette el. 

Donáth szerint az ellenzéki vezetők közül ő volt az egyedüli, aki vállalta a felelősséget a súlyos kudarcért, bocsánatot kért a választóktól, „akik úgy élték meg, hogy ígértünk valamit, amit nem tartottunk be”.

Magyar Péterről és a Tisza Pártról a Momentum EP-listájának vezetője azt mondta:

A Momentum üdvözölte Magyar Péter megjelenését. Ha azonban Magyar Péterrel cseberből vederbe kerülünk, és egy fideszes világnézet jön vissza, akkor azzal nem tudunk azonosulni. A Momentum kérlelhetetlenül ragaszkodik a szabadságjogokhoz, a liberális demokráciához.


Nyitókép: MTI/Purger Tamás

#Belföld#donáth anna#választás#momentum#ep-listavezető

Címlapról ajánljuk