Belföld

Szentmisével kezdődhet a magyar uniós elnökség

rtl.hurtl.hu

2024. június 5. 17:59

A hivatalos nyitóünnepséget július elsején nem a 10 millió euróért megvásárolt Magyar Házban, hanem külső helyszínen tartják.

Kevesebb mint egy hónap múlva, július elsején veszi át Magyarország az Európai Unió soros elnökségét Belgiumtól. Az elnökség első napjára, július elsejére a hvg.hu információi szerint két nagy programot is szervez a kormány:

  • A hivatalos megnyitó ünnepség lesz, amelyet a brüsszeli Bozarban tartanak majd,
  • valamint Európáért tartanak szentmisét a brüsszeli Szent Mihály és Szent Gudula-Székesegyházban.

A szentmisét Luc Terlinden érsek, Belgium prímása, Erdő Péter bíboros, Magyarország prímása, Noël Treanor érsek, az Európai Unió melletti apostoli nuncius, Manuel Barrios Prieto a COMECE (az Európai Unió Püspökségeinek Bizottsága) főtitkára és Benoit Lobet, a Székesegyház plébánosa mutatja be.

A nyitóünnepséget tehát nem a 10 millió euróért vásárolt brüsszeli Magyar Házban tartják, amelynek átadóját eredetileg júniusra ígérték.

Egyébként nem ez az egyetlen milliárdos értékű külföldi ingatlan, amelyet a kormány megvett: az rtl.hu információi szerint csaknem kéttucat külföldi ingatlanért 30 milliárd forintot fizetett az Orbán-kormány az elmúlt években.

Nyitókép: Máthé Zoltán/MTI

#Belföld#brüsszel#elnökség#magyarország#mise

Címlapról ajánljuk