Belföld

Iskolás gyerekeket használt kampányeszközként a fideszes polgármester, elmarasztalta az NVB

rtl.hurtl.hu

2024. június 5. 7:43

Megsértette a választási törvény Sukoró fideszes polgármestere a Nemzeti Választási Bizottság ítélete szerint. 

Iskolás gyerekeket használt kampányeszközként Sukoró fideszes polgármestere, és ezzel megsértette a választási eljárásról szóló törvényt a Nemzeti Választási Bizottság határozata szerint – írta a 24.hu. Mészárosné Hegyi Gyöngyi Éva ezt május 15-én követte el Sukorón, a Fiatalok Háza átadó ünnepségén.

Az esetről az önkormányzati választáson induló egyik helyi, egyéni listás jelölt, Szűts András Krisztián tett bejelentést. Közlése szerint a Székesfehérvári Felsővárosi Általános Iskola Sukorói Tagiskolája tanulóit a szülők előzetes tájékoztatása és hozzájárulása nélkül kiterelték a Fiatalok Háza sajtónyilvános átadó ünnepségére reggel nyolc és kilenc óra között, az első tanítási óra alatt.

A Fejér Vármegyei Területi Választási Bizottság a kifogását elutasította, ám fellebbezése nyomán az ügy az NVB elé került – írta a 24.hu. Az NVB határozata ellen a Kúriánál lehet bírósági felülvizsgálat iránti kérelmet benyújtani.

Nyitókép: Mészárosné Hegyi Gyöngyi Éva (Fidesz-KDNP) polgármester beszél az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozójának (EFOTT) hivatalos megnyitóján Sukorón 2023. július 12-én. Fotó: MTI/Vasvári Tamás

 

#Belföld#sukoró#polgármester#választás#választási törvény#nemzeti választási bizottság

Címlapról ajánljuk