Belföld

Az MKKP állítja, a kerület tagadja, hogy önkormányzati dolgozó takarítja Pokorni Zoltán házát

rtl.hurtl.hu

2024. június 5. 14:37

Kovács Gergely, az MKKP társelnöke egy hozzá eljuttatott levél alapján azt írta, az önkormányzati dolgozó hivatali munkaidőben végzi ezt a feladatot.

„Pár hete kaptuk a levelet, ami szerint »tizenéve egy önkormányzati dolgozó hetente egy nap, jobbára péntekenként hivatali munkaidőben Pokorni Zoltán házát takarítja. A házhoz a szolgálati sofőr viszi önkormányzati autóval és tisztítószerekkel, itt felveszi a polgármestert és behozza a hivatalba«” – írta Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt társelnöke a Facebook-oldalán.

A hegyvidéki polgármesterjelölt posztjához mellékelte az említett levelet is. A levél írója azt is megjegyezte, nincs meggyőződve arról, Pokorni fizet-e ezért a szolgáltatásért a takarítónőnek.

„Ezt a levelet azért olvashatjátok, mert megkérdeztem több hivatali alkalmazottat, akik szó szerint megerősítették mindezt. És azért, mert megnéztük, dokumentáltuk, milyenek ezek a péntekek. Olyanok. Mindez bővebben csütörtökön. Ha Pokorni Zoltán vagy a jegyző úgy érzi, mondana erről valamit, szerda estig küldjétek el, kérlek” – tette hozzá Kovács Gergely.

A Magyar Hang az ügyben megkereste a XII. kerületi sajtóosztályt, ahonnan azt a választ kapták: „Elkeseredett kísérletet látunk egy – névtelen levélen alapuló – lejárató kampányra. (…) Marika néni évek óta, a szerény jövedelmét, nyugdíját kiegészítendő, tisztes óradíjért dolgozik Pokorni Zoltánnál. Természetesen nem a munkaidejében. Mindez soha nem volt titok, a hivatal többsége tudott róla”.

Nyitókép: Illyés Tibor / MTI

 

#Belföld#kovács gergely#mkkp#pokorni zoltán#takarítás

Címlapról ajánljuk