Belföld

Már 18 szervezet kéri, hogy ne tolják a mesét néző gyerekek arcába a háborús propagandát

rtl.hurtl.hu

2024. június 5. 14:21

A kezdeményezők szerint a gyerekek lelki egészségét veszélyezteti a kampány.

Tizennyolc szervezet és nyolc szakértő csatlakozott a Magyar Pedagógiai Társaság Gyermekérdekek Szakosztálya-Korczak Munkabizottsága felhívásához, amely a durvuló választási kampány gyermekekre gyakorolt negatív hatásaira figyelmeztet, írja a Mérce. A felhívás hangsúlyozza, hogy a gyermekeket nem szabad politikai célokra felhasználni, és arra kéri a politikai szereplőket, hogy tartsák tiszteletben a gyermekek jogait.

A kampányban különösen aggályosnak tartják a gyermekeket érintő fenyegető és háborús tematikájú plakátok, hirdetések megjelenését.

A felhívás kiemeli, hogy a gyerekeket nem szabad politikai termékként használni, és felszólítja a politikusokat, hogy tartsák tiszteletben az ENSZ Gyermekjogi Egyezményét. Emellett külön kiemelik, hogy a gyermekek lelki egészségét is veszélyeztetik az ilyen kampányok.

A felhívást olyan szervezetek írták alá, mint az Igazgyöngy Alapítvány, a Civil Közoktatási Platform, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete és a Tanítanék Mozgalom. A felhívás előtt a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány is hasonló aggodalmakat fogalmazott meg, különösen a kormány háborús plakátkampányával kapcsolatban.

Mint arról korábban a Híradóban is beszámoltunk, Orbán Viktornak a békemeneten elhangzott beszédét követően Magyar Péter bejelentette: petíciót indít azért, hogy a Fidesz fejezze be a gyerekekben félelmet keltő háborús kampányát.


Nyitókép (illusztráció): Pexels

#Belföld#háború#propaganda#gyerekek#mese

Címlapról ajánljuk