Belföld

A szombathelyi Fidesz a lángoló Bécs manipulált fotójával kampányol

rtl.hurtl.hu

2024. június 5. 20:09

A szombathelyi Fidesz átphotoshoppolt pár bécsi épületet, hogy a háborúval és Gyurcsánnyal riogassa a választókat szórólapokon.

A választási mozgósítás érdekében sajátos szórólapokkal árasztotta el Lenkai Nóra fideszes polgármesterjelölt csapata a szombathelyi postaládákat, szúrta ki elsőként a helyi önkormányzat lapja, a Savaria Fórum. Egy eredetileg 

Bécset és egy, az osztrák fővárosban található épületet photoshoppoltak át, hogy a háborús veszélyt illusztrálják, miközben Gyurcsány Ferenccel riogatnak.

Azt írják, a fideszes szórólap tetején Nemény András, a megyeszékhelyet 2019 óta ellenzéki koalícióval vezető polgármester és a DK elnöke látható, az alján pedig egy háborús pusztítás miatt lángokban álló város fotója, amely előtt egy idős asszony sír. A szórólap üzenete a következő: Nemény Gyurcsány embere, ki pedig háborúpárti, így aki rá szavaz, az igazából háborút akar.

A hvg.hu azt írja, a szórólapok miatt egyébként Czeglédy Csaba független képviselő már feljelentést tett Illés Károly, a Fidesz szombathelyi frakcióvezetője ellen háborús hírveréssel elkövetett háborús uszítás, valamint a köznyugalmat súlyosan megzavaró, közveszéllyel fenyegetés gyanúja miatt, erről a Facebook-oldalán számolt be. A helyi Fidesz háborús kampányát a Második Reformkor Párt helyi szervezete, valamint a szombathelyi Mesebolt Bábszínház igazgatója is elítélte.

Nyitókép: Savaria Fórum

 

#Belföld#szombathely#fidesz#önkormányzati választás 2024#háború#gyurcsány ferenc

Címlapról ajánljuk