Belföld

Tasó László gúnyolódó, léhűtő beköltözött romaként írt a nyíradonyi független jelöltről

rtl.hurtl.hu

2024. június 4. 15:26

Tasó László egy független jelöltről írta a helyi pártkiadványban, hogy megfenyegette a Fidesz polgármester-jelöltjét.

„A személyes támogatásommal is visszaélő gyalázkodó, gúnyolódó, léhűtő, a Hajdúsámsonból beköltözött roma származású lakos” – ezt írta Tasó László, Nyíradony és környékének fideszes országgyűlési képviselője a pártja által kiadott helyi újságba, olvasható a 444.hu-n.

A honatya Nyíradony egyik független polgármester-jelöltjéről írt így, akit emellett még azzal is megvádolt a lapban, hogy „nyíltan megfenyegette a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltjét, hogy lépjen vissza, mert eltakarítja, ha polgármester lesz”.

Tasó 1994-től húsz éven át volt Nyíradony polgármestere, míg 2004 óta a térség parlamenti képviselője. A Fidesz a június 9-i választáson Terdik Jánost, a Nyíradonyi Szociális és Gyermekjóléti Szolgáltatási Központ vezetőjét indítja.

Tasó László korábban undorító spiclinek nevezte Hadházy Ákost és Brüsszelnek jelentő szervezetnek az Integritás Hatóságot. A fideszes képviselő azután írt hosszú közleményt, hogy a kormány által létrehozott hatóság feljelentést tett a lombkoronasétányok ügyében. Ilyet ő is épített uniós pályázatból a saját erdejében. Hadházy Ákos úgy reagált: aki nem akar ilyen eljárásokat, az ne vegyen részt elfogadhatatlan ügyekben:


Nyitókép: MTI/Derencsényi István

#Belföld#Tasó László#roma#kampány#önkormányzati választás 2024#nyíradony#fidesz#polgármester-jelölt#Európa

Címlapról ajánljuk