Belföld

Tompos Kátya édesanyja: Próbáltam Kátyának mindent megadni

rtl.hurtl.hu

2024. június 2. 11:10

Tompos Kátya édesanyja, Valentina 2018-ban mesélt a lányáról.

Tompos Kátya orosz származású édesanyja, Valentina 2018-ban interjút adott a Meglepetésnek, amit a lap most újraközölt. 

Mint arról beszámoltunk, hosszan tartó betegség után Tompos Kátya péntek hajnalban hunyt el. Május elején derült ki, hogy a Jászai Mari-díjas színésznő egy igen ritka daganatos betegségben szenved, aminek hallattán rengetegen fejezték ki szeretetüket és támogatásukat. Barátai és kollégái egy jótékonysági rendezvény keretében pénzt is gyűjtöttek egy külföldi gyógykezelésre, ezt azonban Tompos Kátya már nem érhette meg. Az énekes-színésznő 41 éves volt.

A Meglepetés magazin 2018 februárjában készített interjút a színésznővel és édesanyjával.

„Nagyon különbözőek vagyunk. Anyukám szereplős a magánéletben, én a hétköznapokban inkább elbújok és köddé válok, a színpadon élem ki magam” – mesélte Tompos Kátya, mire az édesanyja megjegyezte: „Tűz és víz, szokták mondani ránk.”

„Amikor megszületett Kátya, próbáltam megmutatni neki azt az utat, ami engem érdekelt. A lányom visszahúzódó, csendes, de érdeklődő volt. Bár a saját orosz családom távol élt tőlem, Kátyában megtaláltam mindazt, amiért érdemes volt itt maradnom. Az egész életem arról szólt, hogy a lányomnak jó legyen. Próbáltam neki mindent megadni, hogy ne érezze, csonka családban nő fel. Mi egymásból merítettünk erőt, hiszen Kátya 6 éves volt, amikor az apukája meghalt, és a lányommal ott maradtunk ketten, egymásnak” – mondta el a lapnak Valentina.

A színésznő hat éves volt, amikor elveszítette az édesapját. Édesanyja róla is beszélt a 2018-as interjúban:

„Igen, Kátya mindig olyan volt, mint akit egy szemmel nem látható fal vesz körül. Alkatában, magasságában és belső tulajdonságaiban az apukájára hasonlít. Mi, moszkvaiak nyitottak és beszédesek vagyunk, ő inkább olyan, mint egy hűsítő tó. Mély érzésű, és akárkinek nem adja ki magát. Ami azt illeti, nem bánom, hogy ilyen lett. Amikor ránézek, mindig az édesapja jut róla az eszembe. Az a férfi, akivel Magyarországra jöttem, és aki megváltoztatta az életem.”

Tompos Kátyával öt évvel ezelőtt készített portréinterjút Barabás Éva. Az rtl.hu ezzel a bensőséges beszélgetéssel emlékezik a 41 éves korában elhunyt színésznőre:


Nyitókép: MTI Fotó: Mónus Márton

#Belföld#tompos kátya#halál#rák#Rákbetegség#gyász#édesanya

Címlapról ajánljuk