Belföld

„Láttam elég borzalmat, de megroggyant a térdem” – volt katona találta meg a verőcei hajóbaleset hatodik áldozatát

rtl.hurtl.hu

2024. május 30. 6:44

Egy 30 éves volt katona fedezte fel a verőcei hajóbaleset hatodik áldozatának holttestét, a Blikknek elmondta, hogyan. 

Egy 30 éves volt szerződése katona találta meg a verőcei hajóbaleset hatodik áldozatának holttestét, miután édesapjával lekésték a kompot a szigetújfalui révnél, és sétálni indultak a Duna partján – írta a Blikk. A csak Richárd néven említett férfi a lapnak elmondta, a hullámtér fákkal, bokrokkal benőtt partszakaszán talált rá a holttestre.

Szerződéses katona voltam két évig, pont a Covid-járvány tetőpontján. Sajnos, bevontak minket a kórházakban elhunyt betegetek holttesteinek elszállításába is, láttam elég borzalmat. Ám amikor vasárnap délelőtt, a napsütésben, szellőzúgásban, a legteljesebb nyugalomban meglátok egy lebegő holttestet, az egészen más. Nem tagadom, először megrogyott a lábam.

Richárd elmondta, sejtette, hogy a hajóbaleset egyik áldozatát találta meg, amikor meglátta a holttestet. Hozzátette, hogy a hátán látszott, hatalmas ütést kaphatott, megsérülhetett a gerince az ütközéskor, abban a pillanatban életét veszthette. Azonnal értesítette a rendőröket, akik percek alatt kiértek a helyszínre.

A motorcsónak, amiben az áldozat utazott, május 18-án ütközött össze egy szállodahajóval, a tragédiában heten meghaltak, egy utas súlyos sérüléseket szenvedett, de a partra tudott úszni.


A hajóbaleset egyetlen túlélője a Híradó információi szerint azt mondta a rendőröknek, hogy egy darabig élvezték a száguldást, de később többen is kérték a vezetőt, hogy lassítson. A Magyarországon élő olasz férfi azt mondta, halálfélelme volt a motorcsónakban:


A hajóbaleset utolsó áldozatának holttestét hétfőn találták meg, Verőce térségében.

Nyitókép:Rendőrségi helyszínelés egy balesetet szenvedett motorcsónak roncsánál az újpesti hadikikötőben 2024. május 19-én. Fotó: MTI/Lakatos Péter

#Belföld#hajóbaleset#Verőce#holttest

Címlapról ajánljuk