Belföld

Dobrev Klára levelet kapott az MTVA-tól: mégis bemehet a vita helyszínére a főbejáraton

rtl.hurtl.hu

2024. május 30. 14:30

Dobrev Klára eredetileg azt a tájékoztatást kapta, hogy a csak a mélygarázson keresztül közelítheti meg a helyszínt, ezért a Várkert bazár előtti kúthoz hívta a híveit, hogy „közösen keressék meg a bejáratot”.

„Miután tegnap megírtam itt nektek, hogy én biztosan nem fogok az MTVA kérésének megfelelve, Orbán szokása szerint a mélygarázson keresztül, rejtőzködve megérkezni a Várkert Bazárba, néhány perce újabb levelet kaptunk. És képzeljetek, az derült ki, hogy mégiscsak ki lehet nyitni azt a főbejáratot is. Hogy mik vannak” – írta Facebook-posztjában Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke, a DK-MSZP-Párbeszéd európai parlamenti listavezetője. 

A politikus már korábban jelezte, hogy részt vesz a csütörtök este 8 órakor kezdődő vitán, amelyre az európai parlamenti listavezetők kaptak meghívást. 

Az MTVA ugyanakkor azt is jelezte a résztvevőknek, hogy a Várkert bazárban felépített helyszínt majd csak a mélygarázson keresztül lehet megközelíteni. Erre Dobrev Klára az épület előtti ivókúthoz hívta a szimpatizánsait, hogy közösen keressék meg a főbejáratot. 

Az MTVA újabb levele ellenére megtartják az épület előtti gyűlést is: „Nem játszom az MTVA kottájából. A vitán sem fogok! Izgalmas esténk lesz, találkozzunk 18:15-kor a Clark Ádám téri ívókútnál” – írta Dobrev Klára.

A DK politikusa a múlt héten Sulyok Tamás ügyvédi munkájával foglalkozott: csalás és hivatali visszaélés gyanúja miatt feljelentést is tett az ügyben: 


Nyitókép: Czeglédi Zsolt/MTI

#Belföld#dobrev klára#demokratikus koalíció#vita#mtva#várkert bazár

Címlapról ajánljuk