Belföld

Felavatják a balatonaligai kikötőt, pedig még per alatt áll

rtl.hurtl.hu

2024. május 29. 8:19

A civilek úgy érzik, a NER-közeli beruházó fokozatosan kiszorítja a helyieket és a strandolni vágyókat.

Zárt körű ünnepségen avatja fel a balatonvilágosi önkormányzat és a Club Aliga-tulajdonos Pro Mot Kft. a balatonaligai kikötőt pénteken délután, a rendezvényre csak a helybeliséget igazoló lakcímkártyával, illetve birtoklappal lehet bejutni, az esemény nem sajtónyilvános – írja Takács Károly polgármester Facebook-posztja alapján a Népszava.

De akad egy kis bökkenő.

Mint azt a portál megjegyzi: a Club Aliga többi beruházásához hasonlóan a nagy vihart kavart kikötőépítés jelenleg is per alatt áll. A Pécsi Törvényszék jövő hétfőn dönt a használatbavételi engedély érvényességéről.

Június 7-én a vízjogi üzemeltetési engedélyről dönt a törvényszék, a pert az illetékes katasztrófavédelmi igazgatóság ellen indították – ahogyan a kormányhivatal ellen is – a balatonaligai tópartot féltő civilek, az Aligai Fürdőegyesület (AFE), írja a lap.

Mint arról beszámoltunk, a civilek úgy érzik, a beruházó fokozatosan kiszorítja a helyieket és a strandolni vágyókat. A Fürdőegyesületnél azt mondták: egy tavaly őszi kormányrendelet-módosítás óta még kevesebb lehetőségük van a luxusberuházások megakadályozására, de nem adják fel. A terület tulajdonosa jelenleg egy NER-közeli építési vállalkozó. 

 

Nyitókép: RTL

#Belföld#club aliga#Balatonaliga#kikötő#avatás#engedély#használat

Címlapról ajánljuk