Belföld

Napok után újra van akut mellkassebészeti ellátás Győrben

rtl.hurtl.hu

2024. május 27. 12:48

Szerdától vasárnapig szünetelt az ellátás.

Korábban az rtl.hu is megírta, hogy Győrben napokra leállt az akut mellkassebészeti ellátás. Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő a Facebook-oldalán akkor azt írta, hogy a Győri Petz Aladár Megyei Kórház a nyugat-magyarországi régió legnagyobb traumacentruma, „itt a hagyományos baleseti sebészet mellett megtalálható mellkas- és idegsebészet is, ahová nemcsak a megyéből érkeznek, hanem szinte az egész észak-balatoni rész betegeit is ellátták”.


A 444.hu cikke szerint hétfőn helyreállt az akut mellkassebészeti ellátás a Győr-Moson-Sopron Megyei Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórházban, miután szerdától vasárnapig szünetelt ez a szolgáltatás. A kórház hétfői közlése szerint május 27-től újra zavartalanul működik a Mellkassebészeti Részleg.

A kórház nem adott választ arra, hogy mi okozta a szolgáltatás szünetelését, és hány beteget érintett a leállás. Amíg az ellátás szünetelt, az érintett betegeket Budapestre vagy Szombathelyre kellett szállítani, ami rontotta a túlélési esélyeiket, mivel az ilyen típusú beavatkozások esetén kulcsfontosságú a gyors, szakszerű ellátás.

Nyitókép: A Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház Győrben 2023. június 14-én. Fotó: MTI/Krizsán Csaba

#Belföld#sebészet#ellátás#akut#győr#mellkassebészet

Címlapról ajánljuk