Belföld

Karsai Dániel elárulta, melyik pártra szavaz az EP-választáson

rtl.hurtl.hu

2024. május 25. 13:34

Szerinte ennek a választásnak nem az Orbán-kormány leváltása a tárgya, hanem az, hogy kik fogják a magyarokat képviselni az Unióban.

„Az Európai Unió parlamenti választásokon én a Momentumra szavazok” – írta Facebook-oldalán a gyógyíthatatlan betegséggel küzdő Karsai Dániel alkotmányjogász. 

Az okok között a következőket említette: 

  • a Momentum a liberális párt Magyarországon, és miután Karsai Dániel magát szabadelvű gondolkodónak tartja, így a párté a „kiinduló szimpátiája”,
  • Az elmúlt napokat választási programok olvasásával töltötte, és szerinte a Momentumé messze a legjobb. 
  • Azok a témák a meghatározók a Momentum számára, amelyek Karsai Dánielt a leginkább érintik szakmailag és magánemberként. (A Momentumnak kiemelten fontos a jogállamiság és az emberi jogok védelme, a választási programban pedig szerepel az életvégi döntésekhez való jog is.)
  • „Végül, de nagyon nem utolsó sorban, a Momentum két jelenlegi képviselője – Cseh Katalin és Donáth Anna – bizonyított az elmúlt 5 évben”. 

Karsai Dániel posztjában a Tisza párt alelnökének is üzent: „A Momentum kapcsán Magyar Péter figyelmét felhívom arra, hogy negatív eposzi jelzők aggatása a Fidesz jellemzője. Lehet azzal vitatkozni, hogy kellenek-e nagy világversenyek Magyarországra. Én a magam részéről azzal a több százezer – vagy több millió – honfitársammal tartok, akik nem atlétákat akarnak a körúton sétálni látni. Hanem atlétikusan kinéző magyar fiúkat és lányokat. Akik azért néznek ki szuperül, mert a magyar tömegsport és egészségügy színvonala ilyen magas.”

Az alkotmányjogász arra utalt, hogy a napokban Magyar Péter azért bírálta a Momentumot, mert a NOlimpia-kampánnyal megakadályozták, hogy olimpia legyen Budapesten. 

Karsai Dániel hozzátette: „Egyvalami viszont tuti: aki másképp gondolja, nem bűnöző.  Mint ahogy az sem gazember, aki esetleg nem a Momentumot választja.” Az ALS-sel és az életvégi döntés szabadságáért küzdő Karsai Dániel nemrég interjút adott a Házon kívülnek.


Nyitókép: RTL

#Belföld#karsai dániel#választás#európai unió#európai parlamenti választás 2024#Európa#momentum mozgalom

Címlapról ajánljuk