Belföld

Ráhívták a rendőröket a Telex újságíróira Szijjártó Péter lakossági fórumán

rtl.hurtl.hu

2024. május 24. 11:50

A kalocsai eseményre hiába regisztráltak az újságírók, nem engedték be őket.

Szijjártó Péter külügyminiszter Kalocsán tartott lakossági fórumot, ami nyilvánosnak volt hirdetve, azonban a Telex újságírói a helyszínen szembesültek azzal, hogy az esemény mégsem volt sajtónyilvános. Más média képviselőit beengedték, de a Telex kameráját és riporterét nem, még akkor sem, miután regisztráltak a bejáratnál.

A regisztrációs pultnál már azt mondták nekik, hogy fényképezni nem lehet, mert nem sajtónyilvános az esemény. Végül a rendőrök is beavatkoztak, mondván, hogy lezárták a területet a „delegáció biztonságos működése érdekében”. Ezt követően egy századosnak nevezett személy arra kérte a rendőröket, hogy ellenőrizzék a Telex kamerájának a gyártási számát, majd igazoltatták a lap munkatársait is.

A Telex újságírói végül csak távolról tudták megkérdezni Szijjártót, hogy igaz-e, miszerint orosz nyomásra súlyosan kompromittálódott a magyar kibervédelem. A külügyminiszter nem cáfolta ezt, de azt mondta, hogy a kérdésekre a következő helyszínen válaszol majd. Az esetről készített telexes videót itt lehet megnézni.

Nyitókép: MTI / AP / Petr David Josek

#Belföld#szijjártó péter#telex#újságíró#rendőr

Címlapról ajánljuk