Belföld

A Novák Katalin lemondását mérő cég most Szentkirályi és Vitézy visszalépését szondázza

rtl.hurtl.hu

2024. május 24. 7:56

Orbán Viktor mellett Magyar Péter népszerűségét is mérik.

Egy kutatócég, amely korábban több kormányzati témában is végzett felméréseket, most a főpolgármester-jelölti versenyt vizsgálja Budapesten, írja a hvg.hu. A kutatás Orbán Viktor és Magyar Péter népszerűségét, valamint a Karácsony Gergely elleni jelöltek, Vitézy Dávid és Szentkirályi Alexandra esélyeit is méri.

A kutatás során különféle forgatókönyveket modelleznek, például azt, hogyan változnának Karácsony esélyei, ha egyik kihívója visszalépne.

A kutatás a többi között arra kérdezett rá, hogy a válaszadók kit látnának szívesen főpolgármesterként, és hogyan vélekednek a jelenlegi főpolgármesteri mezőnyről. Külön kitértek arra is, hogy Szentkirályi vagy Vitézy visszalépése hogyan befolyásolná a versenyt. A kérdéssor tartalmazta a jelöltek értékelését, politikai hovatartozásukat, valamint a választók szavazási hajlandóságát is.

A felmérés rákérdezett a budapestiek elégedettségére, főbb problémáikra, és arra, hogy szerintük a főváros pénzügyi helyzete milyen. Végül a kutatás vizsgálta, hogy támogatják-e a válaszadók a 10 évnél idősebb autók kitiltását Budapest belső részéből.

Nyitókép: Facebook / Szentkirályi Alexandra

#Belföld#Szentkirályi Alexandra#vitézy dávid#mérés#visszalépés#cég

Címlapról ajánljuk