Belföld

Sulyok Tamás meglátogatta Karsai Dánielt

rtl.hurtl.hu

2024. május 22. 14:13

Meghitt és jó hangulatú beszélgetés zajlott le Sulyok Tamás köztársasági elnök, és az eutanázia jogáért küzdő Karsai Dániel alkotmányjogász között. 

Meglátogatta Karsai Dánielt az otthonában Sulyok Tamás – írta a Magyar Hang. A találkozó tényét a lapnak megerősítette a gyógyíthatatlan halálos betegségben szenvedő alkotmányjogász ápolója, Márkovics Ákos is, aki a lapnak elmondta:

Több mint félórás beszélgetés volt Dani és a köztársasági elnök között, amely meghitt és jó hangulatban telt. Az államfő biztosította őt arról, hogy emberileg mellette áll.

Sulyok Tamás a beszélgetés alatt elmondta az eutanázia jogáért küzdő alkotmányjogásznak, hogy mérlegelni fogja a kegyelmi jogkörről szóló kérvényét, és erről a közeljövőben írásos választ ad. Márkovics Ákos a Magyar Hangnak elmondta, hogy „Dani nagyon örült a találkozásnak, megtisztelőnek tartotta, hogy az államfő otthonában látogatta meg, aki ráadásul egy régi ismerőse üdvözletét is átadta”.

Karsai Dániel két héttel korábban jelentette be, hogy levélben kereste meg a köztársasági elnököt, azt kérve tőle, hogy tegyen nyilvános nyilatkozatot arra vonatkozóan, hogy kegyelemben részesíti azokat a magyar állampolgárokat, akik olyanoknak segítenek az eltávozásban, akik gyógyíthatatlan, halálos betegségben szenvednek, és emiatt elviselhetetlen mértékű fizikai és mentális szenvedésnek vannak kitéve.

„Dani most jobban van”

Pár nappal korábban a Reggeli vendége volt Karsai Dániel testvére, aki elmondta, hogy „Dani most jobban van ahhoz képest, ahogy március végén, április elején volt”, és jó a hangulata:


Nyitókép: Híradó

#Belföld#sulyok tamás#karsai dániel

Címlapról ajánljuk