Belföld

Magyar Péter: ha a Fidesz 40 százalék alatt lesz, akkor vége van

rtl.hurtl.hu

2024. május 22. 16:50

Pereket és pártépítést ígér Magyar Péter az EP-választás utánra. A politikus Orbán Viktort is fel akarja jelenteni rágalmazás és rémhírterjesztés miatt.

Legalább tucatnyi dolog együttállása, amiből, ha akár kettő is hiányozna, most nem ülnénk itt – mondta Magyar Péter-jelenség titkáról maga az érintett a HVG360-nak adott interjújában. Úgy véli, a „fő ok a mély társadalmi, gazdasági, erkölcsi, politikai válság, a Fideszbe való beleunás, a 2022-es osztogatás utáni óriási zuhanás az életszínvonalban. Gúnyként cseng a fülekben, hogy Magyarország előre megy, nem hátra. Szerencsés volt az időzítés is” – tette hozzá.

Az EP-választásról azt mondta, egy pár hónapja létező pártnak már két mandátum is fantasztikus lenne. A Fidesz eredményéről azt mondta, hogy 45 százalék nekik már hatalmas vereség. 

Ha 40 százalék alatt lesznek, végük van. Vagy előrehozott választás lesz, ami nagyon kockázatos, de esetleg bebiztosítják magukat négy évre. Én ezt csinálnám a helyükben

– mondta.

A Tisza Pártról is beszélt a politikus. Június 9-e után állnak neki a pártépítésnek, a név is megmarad. Szintén az EP-választás utánra ígérte, hogy feljelentéseket fognak tenni a lejáratókampány miatt. Azt mondta, személyiségi jogi pereket fognak indítani, „ami súlyos milliókat és a büntetőeljárások akár szabadságvesztést is jelenthetnek az elkövetők számára. A befolyt pénzt pedig a bicskei áldozatoknak utaljuk át.

A háborús vádak miatt a miniszterelnököt feljelentem rágalmazás minősített esete miatt, és valószínűleg rémhírterjesztés miatt is.


Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

#Belföld#magyar péter#tisza párt#fidesz#orbán viktor#európai parlamenti választás 2024#mandátum

Címlapról ajánljuk