Belföld

Hagyaték: még nem tudtak megegyezni Tahi Tóth László és Kárászy Szilvia örökösei

rtl.hurtl.hu

2024. május 22. 6:30

Egy nagy értékű budai ingatlan a tét.

Még mindig nem tudtak megegyezni a hagyatékról Tahi Tóth László és Kárászy Szilvia örökösei, írja a Blikk.

A lap emlékeztet rá: a 2018-ban elhunyt Kossuth-díjas színész felesége, Kárászy Szilvia zongoraművész 2023 februárjában, napra pontosan öt évvel ment a férje után. 

A házaspárnak nem született gyermeke, így a testvéreik, unokatestvéreik között oszlik el az örökség, amelynek a részét képezi egy jó környéken fekvő, közel 100 négyzetméteres, nagy értékű budai ingatlan is. Mint írják, a lakást annak idején Tahi Tóth László vitte a házasságba, s az interneten szabadon elérhető földhivatali adatok alapján közel 25 éven át volt tulajdonosa, ám halála után az özvegyére szállt.

„Amíg Szilvia élt, szóban többször is elmondta a családunk több tagjának, hogy mivel a budai lakást eredetileg László vitte a házasságba, ezért szeretné a mi családunkra hagyni. Ám amikor a végrendeletet írta, már súlyos beteg volt, a fájdalmaira erős fájdalomcsillapítókat szedett, és valószínűleg ennek köszönhetően fordulhatott elő, hogy a 2023 márciusában előkerült, kézzel írott végrendeletben a budai lakás helyrajzi száma helyett az egy címen lévő garázsét írta. Így – teljesen érthetetlen módon – a végrendeletből kimaradt a hagyaték legértékesebb ingatlana. Az a lakás, ami az egyetlen örökségünk lett volna” – mesélte hónapokkal ezelőtt a Blikknek Tahi Tóth Gábor, az elhunyt színész öccse.

„A hagyatéki eljárás tart, de nem tudok róla, hogy lenne pereskedés, legalábbis tudomásom szerint a Tahi Tóth család képviselői nem írtak alá semmilyen bírósági keresetet. Próbálnak megegyezni a Kárászy rokonokkal és arra törekednek, hogy ez békés úton történjen meg” – fogalmazott a lapnak egy ismerős.

Tahi Tóth Gábor hagyatéka körüli vitáról nemrég a Fókusz is beszámolt, a riportot a lenti videóban nézheti meg. 


Nyitókép: RTL

#Belföld#tahi tóth lászló#Kárászy Szilvia#hagyaték#örökösök

Címlapról ajánljuk