Belföld

Gyertyagyújtással emlékeznek meg Békéscsaba elpusztult közkakasára

rtl.hurtl.hu

2024. május 22. 14:38

Sanyit egy részeg társaság rugdosta meg annyira, hogy végül belehalt. Egy fideszes képviselő-jelölt hirdetett gyertyagyújtással egybekötött megemlékezést.

Gyertyagyújtással fognak szerda este megemlékezni Sanyiról, Békéscsaba közkakasáról – írja a Telex. Az eseményt Kocziha Attila, fideszes képviselőjelölt hirdette meg a Facebookon.

Sanyi halálhírét kedden jelentették be a gondozói. A kakas évekkel ezelőtt egy árustól szökött meg, azóta a város celebszárnyasa lett. A szárnyas azután szenderült jobblétre, hogy néhány hete egy részeg társaság megrugdosta, azóta egy állatfarmon próbált gyógyulni.

Kocziha a Facebookon azt írta, hogy „valószínűleg sokan azt fogják mondani, hogy képviselőjelöltként, főleg a választás közeledtével nem kéne ilyen ügyekkel foglalkoznom vagy a soron következő szavakat használnom, de: mélységesen felháborít az, ami történt. Ez a kis kakas a maga egyszerűségével nem csak azt bizonyította be, hogy a szabadság pusztán döntés kérdése, hanem azt is, hogy a jó cél érdekében a békéscsabai emberek a mai napig képesek összefogni.”


Nyitókép: RTL

#Belföld#kakas#békéscsaba#gyertyagyújtás#megemlékezés#sanyi

Címlapról ajánljuk