Belföld

Audi terepjáróval vitte a családját lángosozni a korrupcióval vádolt Völner Pál

rtl.hurtl.hu

2024. május 22. 8:36

Völner Pál nem volt hajlandó elárulni, kié az Audi Q5-ös luxusautó, aminek legolcsóbb listaára jelenleg több mint 18 millió forint. 

Egy Audi Q5-ös terepjáróval vitte lángosozni a családját a vagyonzárral sújtott Völner Pál, a korrupcióval vádolt volt fideszes államtitkár nem árulta el, kié a városi terepjáró, amit vezetett, írja a 24.hu. Egy ilyen kocsinak a legolcsóbb listaára cikkünk írásakor 18 579 900 forint plusz 76 ezer forintnyi regisztrációs adó, bár ez ezen a szinten már mindegy. 

A portál szerint a terepjárós családi lángosozás április végén Dunaalmáson volt. Völnert a 24.hu egy olvasója fotózta le.

Emlékeztetnek rá: a politikus korábban arra panaszkodott, hogy a családtagjainak az autóit – köztük a fia Porschéját is – lefoglalták a hatóságok, pedig nekik semmi közük nincs a büntetőügyéhez.

Mivel a Völner család több gépjárművét is lefoglalták, a 24.hu rákérdezett a volt államtitkárnál, kinek a tulajdonában van az Audi Q5-ös, milyen jogcímen használja azt. A politikus jogi képviselője, Papp Gábor a portál megkeresésére azt írta:

Senkinek semmi köze ahhoz, hogy ügyfelem milyen családi programokon vesz részt, és ahhoz sem, hogy mivel közlekedik. A felvételek bizonyosan ügyfelem és családjának hozzájárulása nélkül készültek, amelynek a magyar jog szerint – egyelőre még – jogkövetkezményei vannak.

Mint arról beszámoltunk, Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar egykori elnöke és Völner Pál korábbi fideszes államtitkár ellen korrupciós és vagyon elleni bűncselekmények, valamint pénzmosás miatt emelt vádat a Központi Nyomozó Főügyészség.

A vádirat szerint Schadl 924 millió 852 ezer forint illegális jövedelemre tett szert a Völner Pállal kialakított korrupciós kapcsolata révén. Schadl a kenőpénzeket részben a végrehajtói irodájában, részben a tartózkodási helyén tárolt összegekből fizette ki a miniszterhelyettesnek. A vád szerint ezeket a pénzeket vagy személyesen Schadl, vagy a sofőrje vitte el a megadott helyre. Az RTL Híradó riportját itt nézheti meg:


Nyitókép: Kovács Attila / MTI

#Belföld#völner pál#korrupció#schadl-völner korrupciós botrány#schadl györgy

Címlapról ajánljuk