Belföld

Mága Zoltán Tiszabőn induló öccsét elmeállapotára vonatkozó papírokkal támadták

rtl.hurtl.hu

2024. május 21. 9:34

Egy névtelen bejelentő küldte el a dokumentumokat.

Megpróbálták megakadályozni Novák (korábban Mága) Csaba független polgármesterjelölt nyilvántartásba vételét a június 9-ei önkormányzati választásra. Novák, aki Mága Zoltán hegedűművész öccse, megszerezte a szükséges 40 érvényes ajánlást, de a helyi választási bizottság egy névtelen levél és mellékelt orvosi igazolások alapján elutasította a regisztrációját, hivatkozva állítólagos mentális egészségügyi problémákra, írja a 24.hu.

Novák fellebbezett, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Választási Bizottság pedig neki adott igazat, nyilvántartásba véve őt. Ezt követően Bruna László, a község fideszes polgármestere a Kúriánál kezdeményezett felülvizsgálati eljárást, de a Kúria érdemi vizsgálat nélkül elutasította a kérelmet, mivel nem volt világos, hogy a Fidesz-KDNP képviseletére jogosult személy nyújtotta be azt.

Ennek eredményeként Novák Csaba polgármesterjelöltként indulhat az önkormányzati választáson. Novák abszurdnak nevezte az állításokat mentális állapotáról, és feljelentést tett személyes adattal visszaélés, hivatali visszaélés és választási bűncselekmény gyanúja miatt.

Nyitókép: MTI / Kovács Tamás

#Belföld#mága zoltán#Novák Csaba#tiszabő#választás#elmeállapot

Címlapról ajánljuk