Belföld

Így lesznek nyitva a boltok hétfőn és vasárnap

rtl.hurtl.hu

2024. május 18. 6:58

Könnyebb azt megmutatni, hogy mik lesznek nyitva.

Közeleg a pünkösdi hosszú hétvége, ezért érdemes időben bevásárolni. Szombaton a boltok a megszokott nyitvatartás szerint működnek, de vasárnap és hétfőn zárva lesznek a nagy élelmiszerboltok, mint például az Aldi, Auchan, CBA, Coop, Lidl, Penny, Príma, Reál, Spar és Tesco, olvasható a Telex gyűjtésében.

Nyitva tartanak viszont a kocsmák, trafikok, a tulajdonosok által üzemeltetett kisboltok, 0-24-ben működő helyek, benzinkutak boltjai, újságosok, virágosok, éttermek és szórakozóhelyek, valamint az ügyeleti gyógyszertárak – teszik hozzá.

A vonatok vasárnap ünnepnapi, hétfőn vasárnapi menetrend szerint közlekednek. Fontos információ még a főváros közlekedését illetően, hogy Budapesten a pesti alsó rakpart szombat reggeltől hétfő estig autómentes lesz a Margit híd és az Erzsébet híd között.

A hulladékot pünkösd vasárnapján és hétfőjén a megszokott menetrend szerint szállítják el Budapesten és egyes agglomerációs településeken, de a szelektívhulladék-gyűjtő udvarok és szemléletformáló központok zárva leszneik.

Nyitókép: Szigetváry Zsolt / MTI

#Belföld#pünkösd#hétvége#nyitvatartás#változás

Címlapról ajánljuk