Belföld

Kövér László nem beszélt a Fico-merényletről, de tucatnyi rendőr és TEK-es védte egy lakossági fórumon

rtl.hurtl.hu

2024. május 17. 11:28

Nem félti a fideszes többséget Magyar Pétertől és az ellenzéki pártoktól Kövér László, aki a 444-nek adott villáminterjút. 

Salgótarjánban tartott lakossági fórumot nagyjából száz ember előtt Kövér László, aki az esemény végén a 444-nek adott villáminterjút. Az Országgyűlés elnöke a lap kérdésre elmondta, arra számít, hogy a Fidesz többséget szerez az EP-választáson, és nem gondolja, hogy Magyar Péter, illetve a többi ellenzéki párt ezt veszélyeztetheti.

Arra a kérdésre, hogy hány mandátumot szerezhet a Fidesz, Kövér László kijelentette: „Nem szoktam mandátumbecslésbe bocsátkozni.” Korábban Deutsch Tamás EP-listavezető a Híradónak optimistán úgy fogalmazott, 14-15 mandátumra számít a Fidesznek – a lehetséges 21-ből.

A 444 beszámolója szerint a fórumon érezhető volt a Robert Fico elleni merénylet hatása – bár a házelnök nem hozta szóba –, Kövér Lászlót ugyanis tucatnyi rendőr és TEK-es védte, és a nagyobb táskákat is ellenőrizték.

Az EP-választásról Kövér azt mondta, ez az első alkalom, hogy tétje is van. A kérdés ugyanis az, hogy migrációt, a „gyerekek agyát átmosó genderpropagandát”, háborút akarunk-e, és engedjük-e bevonni magunkat a háborús hisztériába, alárendeljük-e magunkat idegen érdekeknek, vagy sem – írta a 444.hu.

A fórumon Magyar Péterről is beszélt, amikor közölte, hogy a Fidesz az elmúlt 34 év legsikeresebb politikai közössége, ahova megéri tartozni, hozzátéve, hogy 

itt nem az MP monogramú emberekre gondoltam, hanem azokra, akik az ország és a város érdekeit tartják szem előtt.

Nyitókép: Kövér László, az Országgyűlés elnöke beszédet mond a Fidesz-KDNP kampányeseményén Salgótarjánban, a Kohász Művelődési Házban rendezett lakossági fórumon 2024. május 16-án. Fotó: MTI/Illyés Tibor

 

#Belföld#kövér lászló#ep-választás#lakossági fórum#salgótarján#választás 2024#Európa

Címlapról ajánljuk