Belföld

Orosz Bernadett: Korábban a Fideszre szavaztam, de amikor majdnem halálra vert a volt párom, rájöttem, hogy itt nem az áldozatokat védik

rtl.hurtl.hu

2024. május 10. 7:50

Orosz Bernadett idén az LMP-s, illetve más ellenzéki pártok által támogatott képviselő-jelöltjeként indul a választáson, Miskolcon az egyik egyéni választókerületben már nyilvántartásba is vették. 

„2019 előtt a Fideszre szavaztam, de amikor 5 évvel ezelőtt egy bujáki osztálytalálkozón majdnem halálra vert a volt párom, hamar rájöttem, hogy ebben a rendszerben nem az áldozatokat védik” – mondta a Népszavának adott interjúban Orosz Bernadett, akit korábbi párja olyan brutálisan megverte, hogy szilánkosra tört az orra, beszakadt a dobhártyája, szeméből három napig folyt a vér, és látása már sosem lesz tökéletes.

Hozzátette: „Varga Judit az Isztambuli Egyezmény (ami a nők elleni-, illetve a családon belüli erőszak ügyéről szól) ratifikálását, amely végre megfelelő jogi környezetet teremthetne az áldozatok számára, politikai hisztinek nevezte, és szerinte itt nálunk minden rendben van. 

Egyszerűen úgy éreztem, szembe köptek 

– fogalmazott.

A hatgyermekes édesanya (és már nagymama) azóta alig bír tükörbe nézni, mert az archelyreállító műtétek következtében, mint mondja, alig hasonlít régi önmagára.

Orosz Bernadett azt is felidézte, hogyan bántalmazták őt korábbi párkapcsolataiban. A történtek után levelet írt Orbán Viktor kormányfőnek, Varga Juditnak, a Legfőbb Ügyészségnek, Gurmai Zita MSZP-s politikusnak, aki az Európai Szocialisták Pártja nőszervezetének elnöke, valamint Ursula von der Leyennek, az Európai Bizottság elnökének is.

„Eleinte egyedül Gurmai Zita segített, később elértem az összellenzék támogatását” – mondta, hozzátéve, hogy a többiektől semmitmondó válaszokat kapott, már ahonnan jött egyáltalán. „Nagyrészt jogszabályokra hivatkoztak, és arra, hogy ez a rendőrség hatásköre”. Utolsó párja 1 év 10 hónapot kapott, de fellebbezett. 

Orosz Bernadett idén az LMP-s, illetve más ellenzéki pártok által támogatott képviselő-jelöltjeként indul a választáson, Miskolcon az egyik egyéni választókerületben már nyilvántartásba is vették. Mint mondja, eredetileg azért az LMP-t választotta, mert csak ők keresték fel. „Engem sosem érdekelt a politika azon túl, hogy elmentem szavazni. Viszont miután majdnem megöltek, úgy döntöttem, valamit tenni kell. (…) Kitartok addig, míg az áldozatok számára biztonságos jogi környezet nem teremtünk” – mondta. 

Orosz Bernadett ítélet után azt mondta, bántalmazója soha nem kért bocsánatot:


Nyitókép: RTL Híradó

#Belföld#orosz bernadett#családon belüli erőszak#varga judit#fidesz#önkormányzati választás 2024

Címlapról ajánljuk