Belföld

Kovács István, az Egri Csillagok egykori sztárja nem kap munkát

rtl.hurtl.hu

2024. május 8. 7:02

A felkérések hiánya megviseli a 80 éves Kovács Istvánt.

Nyolcvanéves lett  Kovács István, az Egri csillagok Bornemissza Gergelye és a Szomszédok Deziréje, aki játszott Jancsó Miklós filmjeiben és olyan sikersorozatokban, mint az Abigél, a Nyolc évszak, a Kisváros vagy a Szomszédok, írja a Blikk.

A lap a kerek születésnap alkalmából beszélgetett a színésszel. „Szerencsére egyáltalán nem érzem, hogy fizikailag romlott volna az állapotom, hiszen még mindig sokat úszom, és ha tehetem, mindenhova gyalog járok, illetve nagy sétákat szoktam tenni” – mesélte Kovács István, akit csak az bánt, hogy az utóbbi időben egyáltalán nem kap felkéréseket.

Kevesebb munkám van, mint valaha, nagyjából egy éve álltam utoljára színpadon. Nem tudom, miért alakult ez így, de egyáltalán nem viselem jól a helyzetet, mert mindig is feltöltődés, kikapcsolódás volt számomra a munka, és most kifejezetten megvisel a hiánya

– panaszolta.

Majd hozzátette: „Úgy érzem, kényszerpihenőn vagyok, de nem tudok mit tenni ellene, mivel soha nem voltam az a típus, aki felhívja a rendezőt, majd bejelentkezik, hogy dolgozna. Persze, nem tartom rossznak, ha valaki ezt teszi, de én erre képtelen vagyok, nem lenne önazonos.”

Nyitókép: Kovács István gratulál a Magyar Filmakadémia Egyesület életműdíjával kitüntetett Venczel Verának z 5. Magyar Filmhét nyitóeseményén 2019. április 22-én – Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

#Belföld#kovács istván#egri csillagok#munka#munkanélküliség#színház#film

Címlapról ajánljuk