Belföld

Karácsony Gergely szerint Magyar Péter előbb-utóbb összefog az ellenzékkel

rtl.hurtl.hu

2024. május 8. 20:37

Karácsony Gergely szerint az „újdonság varázsa” miatt tud Magyar többezres tömegeket megmozgatni.

Karácsony Gergely szerint még sok időnek kell eltelnie, hogy az ellenzék összefogjon a Tisza-párttal, de hosszú távon nincs más alternatíva – derült ki a főpolgármester 444.hu-nak adott nyilatkozatából.

A politikust hétfőn a DK–MSZP–Párbeszéd szövetség salgótarjáni eseményén kérdezték meg arról, hogy mit gondol Magyar Péter több ezres debreceni tüntetéséről. Karácsony Gergely szerint az „újdonság varázsa” miatt tud Magyar többezres tömegeket megmozgatni, de „végül is a szavazatokra játsszák ezt a játékot”.

Rajta kívül megkérdezték Dobrev Klárát is, a DK-t ugyanis nemrég kék Fidesznek nevezte Magyar Péter. Dobrev Klára szerint ez hazugság, de azt is megjegyezte: „Aki Orbán rendszerét le akarja váltani annak együtt kell működnie, én pedig mindenkivel hajlandó vagyok együttműködni”.

Karácsony Gergely azt mondta, nem ért egyet a minősítéssel, de az ellenzéki szereplők egymás riválisai is. Hozzátette: reméli, hogy ezt a rivalizálást az együttműködést fogja felváltani, mert a parlament választáson nem három, hanem két pólus van. 

Nyitókép: Bruzák Noémi/MTI

#Belföld#magyar péter#karácsony gergely#összefogás#ellenzék#fidesz#tisza párt

Címlapról ajánljuk