Belföld

A NAIH nem indít vizsgálatot Magyar Péter nyilvánosságra hozott mentőszolgálati jegyzőkönyve miatt

rtl.hurtl.hu

2024. május 7. 13:44

A hatóság egyelőre kivár, hogy mi lesz a belső vizsgálat eredménye.

Az OMSZ belső vizsgálatot indított, miután nyilvánosságra került Magyar Péter mentőszolgálati jegyzőkönyve. A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) jelenleg nem kezdeményez vizsgálatot, hanem azt várják, hogy az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) belső vizsgálata lezáruljon – írja az atv.hu. Péterfalvi Attila, a NAIH elnöke szerint az adatok nagy része már korábban ismert volt, kivéve a lakcímet, ami az OMSZ belső vizsgálata során került elő.

Péterfalvi úgy véli, hogy a nyomozóhatóság hatáskörébe tartozik, hogy eldöntsék: történt-e bűncselekmény.

A kormányközeli Bors bulvárlap szombaton nyilvánosságra hozott két jegyzőkönyvet arról az esetről, amikor Varga Judit mentőt hívott Magyarhoz. Ezután Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő azt állította, hogy az adatokat csak Magyar hozhatta volna nyilvánosságra, ezért az OMSZ vezetését azonnal el kellene bocsátani. A NAIH még mérlegeli, hogy kezdeményez-e vizsgálatot, de szerintük súlyos adatvédelmi kérdéseket kell tisztázni az ügyben.

Az RTL Híradója is foglalkozott az üggyel, Magyar Péter ugyanis SMS-t írt a mentők főnökének az állítólagos öngyilkossági kísérletéről szóló OMSZ-jelentés miatt:

Nyitókép: Lakatos Péter / MTI

#Belföld#NAIH#mentőszolgálat#jegyzőkönyv#veszekedés#vizsgálat

Címlapról ajánljuk