Belföld

A Veszprém TV kivonult Magyar Péter veszprémi tüntetésére, csak nem tudósítottak róla

rtl.hurtl.hu

2024. május 6. 13:58

Kapacitáshiányra hivatkozva nem tudósítottak Magyar Péter rendezvényéről.

A Veszprém TV ott volt Magyar Péter május 1-jei veszprémi rendezvényén, de kapacitáshiányra hivatkozva nem tudósítottak róla, írja a Magyar Hang egy helyi képviselő Katanics Sándor Facebook-bejegyzése alapján.  

 

„Magyar Péter május elsején délután Veszprémben megtartott demonstrációja minden eddigi tömegdemonstráció méretét felülmulta. Másfélezer ember volt legalább jelen, hogy lássa és meghallgassa a belpolitikát napjainkban alaposan felkavaró személyt” – írja Katanics, aki a Híd a Városért, a DK, az MSZP, a Momentum és a Párbeszéd közös képviselő-jelöltje lesz  az önkormányzati választáson.

Majd így folytatja: „Akik nézték és hallgatták az online közvetítést, velem együtt kb. háromezren, láthatták, hogy jelen van a Veszprémi TV stábja. Szóról szóra mindent rögzítettek. Az MTVA rendelte meg a munkát. (…) Azt sejtem, a Kádár rendszer bukása óta példátlan eset az, hogy a Veszprém TV főszerkesztője úgy gondolta, egy ilyen esemény nem érdemes arra, hogy híradásba kerüljön. Merthogy nem került.”

Katanics megkereste a Veszprém TV  főszerkesztőjét, aki azt válaszolta: 

A Veszprém Televízió kapacitás hiányában nem vett részt az eseményen. Az MTVA munkatársaiként egy stábunk ott volt, akik az M1 Hírcsatornának dolgoztak.

A Reuters hírügynökség viszont ott volt a debreceni, anyák napi gyűlésen, itt nézheti meg videójukat:

 

Nyitókép (illusztráció): Magyar Péter a budapesti Kossuth téren 2024. április 6-án

#Belföld#veszprém#magyar péter#tüntetés#veszprém tv

Címlapról ajánljuk