Belföld

Borvendég Zsuzsanna felmondott a Magyarságkutató Intézetnél

rtl.hurtl.hu

2024. május 6. 16:21

A Mi Hazánk Mozgalom szerint Borvendég Zsuzsanna hétfőn felmondott a Magyarságkutató Intézetnél

Miután dr. Borvendég Zsuzsanna hivatalosan is a Mi Hazánk Mozgalom jelöltjévé vált, a mai napon azonnali hatállyal felmondott a Magyarságkutató Intézetnél, és lemondott minden eddigi civil megbízatásáról – közölte a Mi Hazánk Mozgalom hétfő délután.

A párt azután adott ki közleményt, hogy Borvendég azt mondta a Válasz Online-nak, nem jelezte előre munkahelyén, hogy a Mi Hazánk színeiben indul az EP-választáson, ugyanis a Mi Hazánknak titoktartási ígéretet tett ezzel kapcsolatban. „Addig amíg ez nem publikus, addig nem mondom sehol. Innentől kezdve ez egy becsületbeli dolog” – mondta, hozzátéve, hogy miközben lojális is az intézethez, ahol dolgozik, alkotmányos joga a választhatóság is.

Nem tudom, hogy a Magyarságkutató Intézet vezetősége mit szól ehhez a lépéshez. Ezen nagyon sokat gondolkodtam és lehet, hogy most ők is innen fognak értesülni

– mondta a történész.

A Válasz Online cikke szerint a Kásler-féle intézetben meg akarták szüntetni Borvendég Zsuzsanna munkaviszonyát lojalitásproblémák miatt, de a fenntartó Kulturális és Innovációs Minisztériumtól érkezett jelzés nyomán ez lekerült a napirendről.

Borvendég Zsuzsanna az rtl.hu-hoz eljuttatott közleményében az alábbiakat írta:

Történészként néhány hónappal ezelőtt kaptam a felkérést a Mi Hazánktól, hogy legyek a párt európai parlamenti képviselőjelöltje, amelyet örömmel vállaltam el. Mivel a jelölésem az előző munkanapon vált hivatalossá, a mai nappal minden eddigi civil megbízatásomról lemondok, beleértve a Magyarságkutató Intézetnél végzett munkámat is, és országjárásba kezdek.

A párt európai parlamenti képviselőjelöltje úgy fogalmazott, hogy „a választásig hátralévő időben azért fogok küzdeni, hogy a globális hálózatokkal szembeszálló Mi Hazánk minél erősebb képviseletet nyerjen a választáson”. Amennyiben bekerül az EP-be, ott azon szeretne dolgozni, hogy „Magyarország kifosztása” véget érjen. 

Nyitókép: MTI/Soós Lajos

#Belföld#borvendég zsuzsanna#Magyarságkutató Intézet#európai parlamenti választás 2024#indulás#felmondás#mi hazánk mozgalom

Címlapról ajánljuk