Belföld

Kocsis Máté Magyar Péterről: Az egyetemen is arrogánsnak és nagyképűnek tartottam

rtl.hurtl.hu

2024. április 26. 6:49

Arról is beszélt Kocsis Máté, hogy Magyar Péter egy áruló.

Kocsis Máté az Index és az ATV közös műsorában, a Konkrétan Rónai Egonnalban szerepelt.

A beszélgetés közvélemény-kutatások elemzésével kezdődött, Kocsis nem kívánta elemezni Magyarék sikereinek okait, de mindegy is nekik, mi történik Magyar Péter pártjával, mert szerinte mindez a baloldalon zajlik.

Kocsis megjegyezte, hogy a baloldaliak most reménykedhetnek a kormányváltásban, de szerinte ez már korábban is előfordult, például Márki-Zay Péter esetében.

Arról is beszélt, hogy nem tudja, hogy kiábrándult-e Magyar Péter, de inkább bosszúmotivációnak tartja. Bár helyeselte azt az elképzelést, hogy Magyar Pétert árulónak nevezzék, azt hangsúlyozta, hogy nem politikai, hanem baráti értelemben érti mindezt. Ugyanakkor azt is hozzátette, hogy sosem voltak barátok, és sosem voltak jóban.

Az egyetemen is arrogánsnak és nagyképűnek tartottam, és ennek hangot is adtam. Az elmúlt húsz évben körülbelül három vagy négy alkalommal kerültem vele egy légtérbe, de akkor sem beszéltünk érdemben semmiről

– tette hozzá Kocsis Máté.

Arról is beszélt, hogy Magyarról alakult ki az a kép, hogy bennfentes információi vannak a kormányról, de szerinte sosem volt része a politikai struktúrának, és csak a volt feleségén, Varga Juditon keresztül kapott információkat.

Kocsis elmondta, hogy nem ért egyet Varga Judit ügyészségi hangfelvételen tett kijelentéseivel, és nem tartja reálisnak azt a lehetőséget sem, hogy az ügy miatt blokkolják az uniós források kifizetését Magyarországnak. Emellett nehezményezte, hogy Magyar Péter azzal vádolta meg őt, hogy munkaidőben iszik.


Nyitókép: Bruzák Noémi / MTI

#Belföld#magyar péter#kocsis máté#fidesz#tisza párt

Címlapról ajánljuk