Belföld

500 ezer forinttal megemelték Orbán Ráhel barátnőjének fizetését

rtl.hurtl.hu

2024. április 26. 10:35

Így már kétmillió forintot keres. Meg mellé még 1,5 milliót.

Ötszázezer forinttal kétmillióra emelték Jakab Zsófia, a Magyar Divat és Design Ügynökség vezérigazgatójának fizetését, írja a 24.hu. Jakab, aki korábban maga nyilatkozta, hogy Orbán Ráhel barátja emellett a kreatívipar fejlesztéséért és ágazati koordinációjáért felelős miniszteri miniszteri biztos, ebben a funkciójában is kap havi 1,5 millió forinot.

Jakab feladatai közé tartozik a nemzetközi vállalkozások Magyarországra csábítása, valamint a hazai kreatívipari ágazatok külföldi érvényesülésének segítése és versenyképességének növelése.

Azt, hogy pontosan mi tartozik a „kreatíviparhoz”, a minisztérium nem közölte. Korábban Jakab a Magyar Turisztikai Ügynökség marketing és kommunikációs vezérigazgató-helyettesi pozícióját töltötte be.

A Magyar Divat és Design Ügynökség Nagy Márton minisztériuma alá tartozik, így Jakab most már a saját maga által vezetett állami céget is felügyeli. A kormány által készített tízéves kreatívipari stratégia számos területet tartalmaz, de a kreatívipar pontos definícióját nem részletezték. Jakab a divat- és dizájnipart emelte ki mint az irányítása alá tartozó fő területeket.

Nyitókép: MTI / Balogh Zoltán

#Belföld#miniszter#biztos#kreatív#jakab zsófia

Címlapról ajánljuk