Belföld

Gulyás Gergely: Magyar Péter ennyire nem hülye

rtl.hurtl.hu

2024. április 25. 11:03

Csütörtökön ismét a pulpitusra lépett Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Vitályos Eszter kormányszóvivő. Magyarországra jön a kínai elnök, módosítják az Alaptörvényt. Szóba került a Magyar Péterrel kapcsolatos, talányos mondat is. A kormány álláspontja szerint elfogadhatatlan az árképzés a benzinkutasoknál, adót csökkenteni viszont nem fognak. 

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

23 nappal ezelőttrtl.hu2024. április 25. - 11:29

A hála, mint irónia

Magyar Péterről kérdez az ATV. Gulyás egy hete elhangzott mondatáról (nincs köze az ügyhöz, ha mégis, akkor nagyon hálásak lesznek neki.) érdeklődik. Ő azt mondja, majd pár hónap múlva kell erre visszatérni, vagy akár két év múlva. Ismét elmondta, ami zajlik, az egy baloldali harc. A „hála”, az az irónia része volt.

23 nappal ezelőttrtl.hu2024. április 25. - 11:24

Miniszteri ellenjegyzés

Mivel indokolja azt a kormány, hogy nem kell majd miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekhez? - kérdezi az ATV. Gulyás szerint eddig egy olyan eset volt, amikor nem ellenjegyezte az igazságügyi tárca vezetője. Nincs rá szükség szerinte.

23 nappal ezelőttrtl.hu2024. április 25. - 11:19

Államkincstári vizsgálat jöhet a fővárosnál

Az Origo kérdésére Gulyás elmondta, hogy a Magyar Államkincstár fogja vizsgálni, hogy csődben van-e a főváros. Úgy véli, jogos egy ilyen vizsgálat. 

23 nappal ezelőttrtl.hu2024. április 25. - 11:15

Jön a kínai elnök

Május 8-10 között a kínai elnök jön Budapestre, 20 év után lesz ilyen csúcstalálkozó – mondta Gulyás Gergely. Szijjártó Péter külügyminiszter jelenleg is Kínában készíti elő a találkozót.

23 nappal ezelőttrtl.hu2024. április 25. - 11:14

Alaptörvényt módosítanak

Az Alaptörvény módosításról is beszélt Gulyás Gergely. A módosítás ki fogja zárni annak a lehetőségét, hogy kiskorú sérelmére elkövetett bűncselekményért kegyelmet adjon a köztársasági elnök. 

23 nappal ezelőttrtl.hu2024. április 25. - 11:12

Üzemanyagárak: Háborús árakon nyerészkedők?

A benzinár kérdéséről azt mondta Gulyás, hogy egyértelmű, hogy megfizetjük a háborúk árát. Az ukrajnait és az Izrael-Irán konfliktusét is. A cél az szerinte, hogy a háborús árakon ne nyerészkedjenek. Elmondta ugyanazt, mint szerdán Nagy Márton, hogy a régiós áraknál magasabbak a magyarországiak. Le kell vinni az árakat erre a szintre - mondta.

23 nappal ezelőttrtl.hu2024. április 25. - 11:11

A kormány szerint a NATO aktív szerepre készül a háborúban

Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányülés döntéseivel kezdte a csütörtöki kormányinfót. A háborús helyzetet értékelték a szerdai kormányülésen. Új helyzet van szerintük, úgy látják a NATO is arra készül, hogy aktív szereplője legyen a háborúnak. Egyelőre csak fegyverszállításról, kiképzésről és pénzügyi segítségről van szó. Úgy látják, ez világháborúhoz vezethet. A kormány szerint ki kell maradni a háborúból, ha nem sikerül ezt megértetni, akkor Magyarország ebben nem fog részt venni, nem fog átengedni fegyvereket a határon.

23 nappal ezelőttrtl.hu2024. április 25. - 9:54

Orbán: én Polt Péternek hiszek

A Szakma Sztár Fesztivál megnyitóján vett részt szerdán Orbán Viktor, ahol még néhány újságírói kérdésre is válaszolt. Bár nem túl sokat. A Magyar Péter által nyilvánosságra hozott hangfelvétellel kapcsolatban mindenre azt mondta, hogy ő Polt Péternek hisz, minden egyéb kérdést pedig azzal rázott le, hogy a baloldal belügye.

23 nappal ezelőttrtl.hu2024. április 25. - 9:52

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek az árcsökkentésre

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter szerda délután rendkívüli sajtótájékoztatón szólította fel az üzemanyagkereskedőket, hogy „önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz” az áraikat.

A kormány szerint most a gázolaj 10, míg a benzin 27 forinttal drágább, mint amit elvárnak. A miniszter azt is bejelentette, ha rövid időn belül nem érik el ezeket az árakat, akkor a kormány lépni fog, most két hét haladékot adtak.

1 friss hír érkezett, kattints a megtekintéshez!
#Belföld#kormányinfó#gulyás gergely#vitályos eszter#magyar péter#üzemanyag#spar#önkormányzati választás 2024#európai parlamenti választás 2024

Címlapról ajánljuk