Belföld

Karácsony Gergelyt támogatják a választáson a budapesti diákszervezetek

rtl.hurtl.hu

2024. április 25. 17:00

Karácsonnyal és Vitézyvel is egyeztettek, Szentkirályi Alexandra az eseményükre sem ment el – ezután hoztak döntést.

Karácsony Gergelyt támogatja a főpolgármester-választáson az ADOM Diákmozgalom, az Egységes Diákfront (EDF) és a Fridays For Future (FFF) Magyarország, amit a diákszervezetek közös sajtótájékoztatón jelentettek be a 444 szerint.

A diákok az elmúlt két hét során Karácsonnyal és Vitézy Dáviddal is egyeztettek, végül megszavaztatták tagságukat: a voksok 73 százalékát a jelenlegi főpolgármester kapta. A három szervezet még április elején mutatott be egy közösen írt, a fiatalok érdekeit és fenntarthatósági szempontokat előtérbe helyező programot.

Ekkor azt mondták: a kerületekben és fővárosi szinten is azokat a jelölteket támogatják, akik vállalják a program megvalósítását. Ekkor a jelölteket a program bemutatójára is meghívták: Szentkirályi Alexandra, a Fidesz jelöltje el sem ment erre, az ő helyére egy Szentkirályi ásványvizet ültettek.

Nyitókép: Karácsony a FFF klímasztrájkján 2019-ben. Fotó: MTI / Balogh Zoltán

#Belföld#karácsony gergely#Szentkirályi Alexandra#választás#választás 2024#voks#szavazás#vitézy dávid#fridays for future#ADOM diákmozgalom#egységes diákfront

Címlapról ajánljuk