Belföld

Nagy Márton: Egymilliárd forintot kapnak a kávéházi cigányzenészek

rtl.hurtl.hu

2024. április 23. 12:52

Nagy Márton azt is bejelentette, hogy a vidéki vendéglátóipar 13 milliárdot kap, a Tourinform-irodák korszerűsítésére egymilliárd forint jut.

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter támogatási programot jelentett be a turisztikai ágazat versenyképességének erősítésére. A programnak három eleme van, az első körben az MTÜ (Magyar Turisztikai Ügynökség) és a szolgáltatók javaslatára a vidéki vendéglátóipari vállalkozások versenyképességét 13 milliárd forint keretösszeggel támogatják. A Tourinform irodák korszerűsítésére 1 milliárd forint, a kávéházi cigányzene megőrzését szolgáló Muzsikáló Magyarország 2024 Programra pedig 1 milliárd forintot fordítanak majd.

Nagy az MTI szerint arról beszélt: a 15 milliárd forintos támogatási programcsomag legfontosabb célja a szolgáltatások minőségének javítása, a vidéki szolgáltatók gazdasági élénkítése célzott programokon keresztül.

A cigányzenekarok számára elérhető pályázati pénzről Nagy korábban Kiskunhalason, az ország ország első roma vállalkozásfejlesztési központjának átadóján is beszélt, akkor még nem árulta el, hogy pontosan mekkora összegről lesz szó.

Nyitókép: MTI / Mónus Márton

#Belföld#Nagy Márton#turisztika#támogatás#program#cigány#zenész

Címlapról ajánljuk