Belföld

Óvodában kampányolt a fideszes politikus, szerinte ezzel nincsen probléma

rtl.hurtl.hu

2024. április 23. 21:14

Nyílt napra érkeztek a szülők, Szatmáry László XVI. kerületi fideszes önkormányzati képviselőt is meghallgathatták.

Szatmáry László XVI. kerületi fideszes önkormányzati képviselő óvodai nyílt napon kampányolt, írta meg a Szabad Európa.

A lap szerint a Fidesz pultja az óvoda bejáratánál volt. „Undorító, hogy itt, az óvoda bejárata előtt pultoznak. Számomra ez kimeríti a politikai pedofília fogalmát” – mondta egy dühös szülő a Szabad Európának. Volt, aki kisebb szóváltásba keveredett. Egy apuka szóvá tette, hogy mit keresnek ott. Az aktivisták – két idősebb hölgy – a lap szerint gyurcsányozással reagáltak, és azt mondták, ha az ellenzéken múlna, akkor elvinnék az apukát katonának Ukrajnába harcolni.

A nyílt napra azonban nem csak pultot vittek. Az épületben Szatmáry László is ott volt. A lap kérdésére azt mondta, hogy azért van itt, mert „rendezvényre érkezett”. Beszédet tartott a nyílt napra érkező szülőknek:


„A köznevelési törvény szerint gyermekfelügyeleti időben az óvodákban, iskolákban vagy kollégiumokban párt vagy párthoz köthető szervezet politikai célú tevékenységet nem folytathat, az intézmény területén ilyen szervezetek nem működhetnek” – mondta a Szabad Európának Döbrentey Dániel, a TASZ Politikai Szabadságjogi Programjának vezetője.

Szathmáry azonban nem látott problémát. Elmondása szerint 18 éve képviselő a környéken, ismerik az emberek, az iskola- és óvodavezetők is. „Rendszeresen megkérnek, hogy mondjak pár mondatot, mondjam el a véleményemet az óvodáról a szülőknek, hallgassam meg a javaslataikat” – tette hozzá. Elmondása szerint ilyen beszélgetések után lett például felújítva az óvodaudvar, illetve a teljes óvodaépület.

Szatmáry László egyáltalán nem tagadta, hogy kampánytevékenységet folytatott az óvodánál.

Mivel kampányidőszak van, és én is indulok a választáson, mindenhol kitelepülök, lehetőséget adva a választóknak a támogatásra és a felmerülő kérdéseik megválaszolására

– fogalmazott.

Döbrentey Dániel szerint egyértelműnek tűnik a XVI. kerületi óvodában történt jogszabálysértés.

Nyitókép: Szathmáry László, a Tóth Ilonka Szülőházáért Alapítvány elnöke beszédet mond az Építsünk hidat címmel rendezett megemlékezésen Mansfeld Péter szobránál az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésének és a szovjet csapatok bevonulásának 62. évfordulóján, a nemzeti gyásznapon 2018. november 4-én. – Fotó: Máthé Zoltán / MTI

#Belföld#XVI. kerület#óvoda#kampány#önkormányzati választás

Címlapról ajánljuk