Belföld

AZ MKKP fővárosi listavezetője lesz Baranyi Krisztina

rtl.hurtl.hu

2024. április 21. 11:16

Három párt is felkérte, a kétfarkúakat választotta.

Három párttól is kapott felkérést Baranyi Krisztina, a IX. kerület polgármestere, az MKKP, az LMP és a Momentum is szerette volna, hogy szerepeljen a listáján, az LMP-nél a 2. helyen, a másik két pártnál pedig listavezetőként. Baranyi most a Facebookon jelentette be, hogy a kétfarkúakat választotta.

Mint írta, szeretne a következő ciklusban is a Fővárosi Közgyűlés tagja lenni, ehhez azonban a megváltozott szabályok miatt pártlistán kell szerepelni. (2019-ben még minden kerületi polgármester automatikusan a Közgyűlés tagja lett, ezt azonban tavaly decemberben megváltoztatta a parlamenti kormánypárti többség.)

Fontos, hogy a kerületemet képviselni tudjam a fővárosban, és tényleg mindhárom párt részéről őszinte támogatást, jóindulatot és segítséget tapasztaltam.

– írta Baranyi, aki hozzátette: bármelyik listán szívesen szerepelne.

Az MKKP  választása nem jelent pártelköteleződést, ugyanúgy független polgármester marad, ahogy eddig, és a saját meggyőződése szerint szavaz, ahogy korábban is – ígéri.

Az MKKP listáján Baranyi mögött így második Kovács Gergely társelnök, XII. kerületi polgármesterjelölt, harmadik pedig Döme Zsuzsanna Suzi társelnök, aki most alpolgármester Ferencvárosban, azaz 2019 óta együtt dolgozik Baranyival. A listán negyedik Nagy Dávid pártigazgató, újpesti polgármesterjelölt.

A felmérések szerint egyébként Budapesten kifejezetten erős az MKKP, 4-5 helyet is szerezhetnek a Fővárosi Közgyűlésben.

Nyitókép: Baranyi Krisztina a Fővárosi Közgyűlésben Fotó: MTI/Balogh Zoltán

#Belföld#baranyi krisztina#mkkp#kétfarkú kutya párt#budapest#önkormányzati választás 2024

Címlapról ajánljuk