Belföld

Egy volt szocialista képviselő is indulni akar Kovács Gergely ellen a XII. kerületben

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. április 21. 11:59

„Minden párt azonnal lépjen vissza a független dr. Vincze Géza javára a Hegyvidéki választáson!” – követeli a Magyar Szolidaritás Mozgalom.

Vincze Géza, volt MSZP-s önkormányzati képviselő is indulni kíván a XII. kerületi polgármesteri székért. Ez azt jelenti, hogy hiába nyerte fölényesen a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) társelnöke a hegyvidéki előválasztást, már két ellenzéki vetélytársa is akadt.

Pénteken kiderült ugyanis, hogy a Demokratikus Koalíció Élő Norbertet indítja saját jelöltként. 

Ahogy arról az RTL Híradó is beszámolt, a második budapesti ellenzéki előválasztás a XII. kerületben rendhagyó szabályokkal kezdődött április 8-án, amikor három jelölt között kellett sorrendet felállítaniuk a szavazóknak:


Tehát annak ellenére, hogy végül Kovács Gergely lett az ellenzéki előválasztás befutója, újabb ellenzéki jelölt neve merült föl, így a jelenlegi állás szerint a Pokorni Zoltán utódjául szánt fideszes jelölt, Fonti Krisztina ellen hárman is versengenek majd a hegyvidéki szavazatokért.

Vincze Gézát az őt április 20-án kerületi polgármesternek jelölő Szolidaritás Mozgalom mellett az erzsébetvárosi Lokálpatrióták és a Hello Pesterzsébetiek nevű civil szervezetek is támogatják.

Szolidaritás Mozgalom vasárnap közleményt adott ki, amelyben azt követelték, hogy minden párt azonnal lépjen vissza a független Vincze Géza javára a Hegyvidéki választáson, mivel ők több mint 30 éve vezetik a kerületet, de „eddig sem oldották meg a problémákat és nyilván ezután sem fogják”.

Azért is kérjük, hogy lépjenek vissza, mert a folyamatos kommunikációjukkal zavarják dr. Vincze Gézát, a Ferencváros volt vezetőedzőjének, a kerület lokálpatriótájának a kampányát. Az ellenzéki pártok egymásra mutogatása is nagyon zavaró, de a legnagyobb baj a Fidesszel van, mert ők meg állandóan az utcán vannak és így dr. Vincze Géza nem tud nyugodtan beszélgetni a választóival.

– fogalmaz a Szolidaritás Mozgalom közelménye.

Vincze Géza indulásával kapcsolatban az MKKP azt írta Facebookon, hogy

Vincze Géza bácsit, aki bár 5 éve az ellenzék közös listájáról került be az önkormányzatba MSZP-sként, de valahogy közben fideszes lett és mindent megszavazott Pokorni Zoltánnak, nos őt mindig is a humoráért szerettük.


Nyitókép: az MKKP által lefestett hegyvidéki buszmegálló – Fotó: RTL Híradó

#Belföld#önkormányzati választás 2024#hegyvidék#XII. kerület#kovács gergely#magyar kétfarkú kutya párt#vincze géza#mszp#szolidaritás mozgalom

Címlapról ajánljuk