Belföld

Magyar Péter tekerni megy, lezárnak egy budapesti hidat

rtl.hurtl.hu

2024. április 20. 9:01

A hidat persze nem azért zárják le, hogy Magyar Péter kényelmesen átkerekezzen rajta, illetve csak részben. Kerékpáros felvonulás lesz. Mutatjuk, merre nem lehet közlekedni, legalábbis autóval. 

Kerékpáros felvonulás miatt ideiglenes forgalomkorlátozások lesznek szombat délután Budapesten – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK).

A tájékoztatás szerint 15 órától 20 óráig szakaszosan és időszakosan lezárják a Soó Rezső sétány – Räde Károly sétány – Borbás Vince sétány – Üllői út – Ferenc körút – Petőfi híd – Egyetemisták parkja – Egry József utca – Valdemar és Nina Langlet rakpart – Raoul Wallenberg rakpart – Friedrich Born rakpart – Döbrentei tér – Attila út – Alagút utca – Alagút – Clark Ádám tér – Széchenyi Lánchíd – Széchenyi István tér – József Attila utca – Andrássy út – Hősök tere – Olof Palme sétány – Zichy Mihály út – Napozórét útvonal egyes szakaszait.

Az érintett rakpartokat, az Attila utat, az Alagút utcát, az Alagutat és a Lánchidat időszakosan teljes szélességében lezárják – közölte a BRFK. A hétvégére a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ) hirdetett meg szezonnyitó kerékpárosbarát hétvégét, amihez több mint 80 vendéglátóhely, szálláshely és látványosság csatlakozott – közölte a MAKETUSZ az MTI-vel.

Coates Ádám, a rendezvény egyik ötletgazdája elmondta: az április 22-i Föld napjához kapcsolódva célul tűzték ki, hogy ezen a hétvégén „körbetekerjék a Földet”, azaz együttesen 40 075 kilométert tegyenek meg biciklin. A játékhoz egy okostelefonnal és egy kerékpárral bárki csatlakozhat a Kerékpárosbarát alkalmazáson keresztül.

Az előző években a kerékpárosbarát esemény sok tízezer biciklist megmozgatott már – emlékeztettek a közleményben. A programhoz csatlakozott szolgáltatók mind minősített kerékpárosbarát helyek, vagyis megfelelnek a hálózat alapvető kritériumainak. Ilyen például a kulacstöltési lehetőség, a biztonságos biciklitárolás biztosítása vagy az alap szervizelési lehetőség a vendégek számára. Ezek a kerékpárosbarát szolgáltatók szintén a Kerékpárosbarát alkalmazásban érhetőek el.

Magyar Péter tegnap a Facebookon azt közölte, hogy ő is részt fog venni az eseményen, igaz, nem politikusként, hanem magánemberként.

Találkozzunk holnap 15.00 órakor és bicajozzunk egy jót az I BIKE BUDAPEST felvonuláson. Az indulási helyszín és a pontos útvonal kommentben. Az eseményre nem a szervezők hívtak meg, azon magánszemélyként veszek részt barátokkal. Bicajra fel, hozz esőkabátot!

– írja a Facebookon Magyar Péter.


Nyitókép: Magar Péter / Facebook

#Belföld#budapest#biciklis felvonulás#magyar péter

Címlapról ajánljuk