Belföld

Orbán Viktor: no migration, no gender, no war, Brüsszelt meg elfoglaljuk – megnyitotta EP-kampányát a Fidesz

rtl.hurtl.hu

2024. április 19. 15:16

A Millenárison indította „ Csak a béke, csak a Fidesz” szlogennel EP-választási kampányát a Fidesz. Orbán Viktor azt mondta: na nem a Fidesz lenne, Magyarország nyakig ülne a háborúban. Kifejtette véleményét Deutsch Tamás, a kormánypárt EP-listavezetője is.

Nyitókép: Koszticsák Szilárd / MTI

13 nappal ezelőttrtl.hu2024. április 19. - 15:50

No migration, no gender, no war!

Az idézett érvelés szerint a rendezvényt azért nem lehetett megtartani, mert az esemény célja, hogy egybegyűjtse a konzervatív politikusokat, akadémikusokat, a konzervativizmus múltja és jövője pedig kötődik a nemzet eszményéhez és a nemzeti függetlenség elvéhez. Orbán Viktor szerint a fellebbezésüket két bíró dobta vissza, majd a harmadik bíró a belga miniszterelnök posztja után ugyanazt a fellebbezést elfogadta.

Orbán Viktor szerint ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban. Szerinte a háborúpárti kormányok, a brüsszeli bürokraták, Soros hálózata milliószámra küldi a dollárokat Budapestre a háborúpárti baloldalnak, akik szerinte nem is rejtik véka alá, hogy a megbízóik akaratának megfelelően kormányváltást, bábkormányt akarnak. 

No migration, no gender, no war!

 – fejezte be beszédét Orbán Viktor.

13 nappal ezelőttrtl.hu2024. április 19. - 15:42

Orbán Viktor: Amit csinálnak, az istenkísértés.

Van ennél nagyobb baj is: Brüsszelben háborús hangulat van, Orbán Viktor mindenfelől háborús készülődést vár, az uniós vezetők a háborút a saját háborújuknak tekintik, úgy is vívják. Szerinte először csak sisakok küldéséről volt szó, majd szankciókről, már repülőknél, pénzügyi segélyeknél tartunk. Most valahol 100 milliárd eurónál állunk, magyarázta Orbán Viktor, aki szerint egy lépésre vagyunk attól, hogy a nyugat katonákat küldjön Ukrajnába.

A világháborúkat az elején sohasem hívják világháborúnak, magyarázta Orbán Viktor. 

Nem túlzás, ha azt mondom, amit csinálnak, az istenkísértés.

Ebből a háborúból ki kell maradnunk, nem a mi háborúnk, nem akarjuk, hogy Magyarország újra világhatalmak játékszerévé váljon, szögezte le a miniszterelnök. 

13 nappal ezelőttrtl.hu2024. április 19. - 15:38

A brüsszeli vezetésnek mennie kell, nem érdemelnek még egy esélyt

Orbán Viktor szerint keményen megdolgoztak esélyeikért, de Brüsszel felől veszély fenyegeti Magyarország eredményeit, „szemünk láttára recseg-ropog a szabad és békés Európa, amit úgy szeretünk. Ne kerteljünk, Brüsszelben baj van, nagy baj. A vezetés csődöt mondott, Európa gazdasága hanyatlik”.

A zöld átállás így egy katasztrófa, az ukrán gabona tönkreteszi a gazdákat, özönlenek a migránsok, a gyerekeket át akarják nevelni és genderaktivisták kezére adni őket – sorolta a vélt problémákat Orbán Viktor. 

A brüsszeli vezetésnek mennie kell, nem érdemelnek még egy esélyt, Brüsszelben változás kell.

El kell foglalnunk Brüsszelt, félre kell tolni a bürokratákat, ha ez nem történik meg, nem csak Európa, a magyarok is súlyos árat fizetnek a bürokraták miatt. Orbán a brüsszeli rendezvényüket betiltó határozatból idézett. 

13 nappal ezelőttrtl.hu2024. április 19. - 15:33

Orbán Viktor a gazdasági eredményekkel érvel

Orbán Viktor miniszterelnök beszédét azzal indította, hogy 20 éve európai választást megnyertek. Ők Magyarország és Európa legsikeresebb politikai közössége, azt javasolta

nyerjük meg ezt is.

Úgy, hogy közben őrizzék meg szerénységüket is, alázat nélkül nincsen győzelem. Az ellenfelek azért nem tudják megszerezni az emberek bizalmát, mert eljátszották a becsületüket. A bizalmat megőrizni, újra kiérdemelni nehéz feladat, ha nyerni akarnak, vállalniuk kell, hogy kik ők. Szerinte ők azok, akik talpra állították a magyar gazdaságot, amit Gyurcsány Ferenc tünkretett, egymillióvak többen dolgoznak. Munkát adtak a romáknak, elérték, hogy a baloldalhoz képes a minimálbér három és félszeresére nő, visszaadták a 13. havi nyugdíjat, felére csökkentették a mély nélkülözésben élők számát és ők azok, akik fel fogják számolni a szegénységet, amit a baloldal itt hagyott – érvelt a kormányfő. 

13 nappal ezelőttrtl.hu2024. április 19. - 15:27

Magyar Péter történetét Gyurcsány Ferenc írja

Lassan mondta, hogy még a brüsszeliek is megértsék: no war, nem engednek az álláspontjukból.

A baloldal Brüsszelben áskálódik, egyfajta focicsapatként bemutatva az ellenzéket mamlasznak nevezte Karácsonyt, kiszámíthatatlannak Márki-Zayt. A kispadon Alex Soros ül, a pénztáros az apja, tette hozzá. Szerinte a dollárbaloldal magyar hangja Magyar Péter.

Persze az ő történetét is Gyurcsány írja.

Anna, Peti, Gergő, viccelődött a politikus Donáth Annára, Karácsony Gergelyre és Magyar Péterre utalva. A hazaárulás olyan minősített eseteit valósítják meg, amelyre a legkörültekintőbb büntető törvénykönyv sem tud felkészülni, ecsetelte az ellenzék vélt bűneit Deutsch Tamás. 

Amikor 1988 közepén a rendőrség be akart minket szüntetni, néhány hónap múlva a kommunizmus megdőlt, utalt a brüsszeli atrocitásokra.

 

13 nappal ezelőttrtl.hu2024. április 19. - 15:20

Deutsch Tamás: Brüsszel lett az új Moszkva, genderkommandók

Deutsch Tamás, az EP-lista vezetője a második felszólaló, ő brüsszeli eredményeikről beszél. Azzal indított, hogy ők Brüsszelben a magyar érdeket képviselik. Úgy látja, „a brüsszeli bürokraták mára fanatikus háborús agitátorokká váltak, hogy kiszolgáltatja az illegális migrációnak Európát, hogy genderérzékenyítő kommandók szabadon garázdálkodhassanak az óvodákban”. Írt egy beszédet, de a hét elején történtek miatt szét kellett tépnie.

Olyat, amit pár napja Brüsszelben történt, olyat csak a bolsevikot csináltak, magyarázta Deutsch Tamás arról, hogy rendőrök zavarták meg a Nemzeti Konferenciát Brüsszelben. Az MCC társszerevezésével tartott rendezvényt kedden rendőrök akarták berekeszteni, miután a kerületi polgármester rendeletben tiltotta meg a jobboldali konferencia megrendezését. Szerdán Orbán Viktor Már zavartalanul beszélhetett:


Deutsch Tamás erről egyenesen úgy fogalmazott: 

Brüsszel lett az új Moszkva.

13 nappal ezelőttrtl.hu2024. április 19. - 15:15

Folyamatos lesz a nyomás, hatalmas a tét

Annak idején vörös vonalt húztak a NATO-országok, ezt a vörös vonalat két hete áthúzták, mert úgy döntöttek, hogy ukrán katonákat fognak kiképezni, a magyarok pedig egyedül már mondták azt, hogy a tervezésben sem akarnak részt venni. 

Az elkövetkező időszakban folyamatos nyomás alatt leszünk a fegyverszállítások és az ukrán katonák kiképzése kérdésében, magyarázta a miniszter, aki szerint hatalmas a tét, háborúról és békéről kell dönteni július 9-én.

A béke színe a narancs

– mondta.

 

13 nappal ezelőttrtl.hu2024. április 19. - 15:11

Szijjártó Péter: Európát senki sem támadta meg

A Fidesz kampányindítóján elsőként Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter lépett a színpadra. Arról beszélt: naiv illúzióink nem lehet, a háborús nyomás nőni fog, az európai politikai vezetők jelentős része háborús pszichózisban élnek.

Európát senki sem támadta meg

– fogalmazott. Az európai politikai vezetők rossz stratégiát választottak, ami konkrét, súlyos károkat okoz az európai országoknak, az európai embereknek. Példaként a szankciók hatásairól, az energiaárakról, az ukrán gabona beengedéséről beszélt.

Szerinte azért nem ismerik be a hibáikat, mert az felvetné, hogy mi a következmény? Azt a pályáról jólismert taktikát alkalmazzák, hogy a legjobb védekezés a támadás, előre szaladnak és veszélybe sodorják az embereket, hogy ne lehessen felvetni a felelősség kérdését. 

1 friss hír érkezett, kattints a megtekintéshez!
#Belföld#fidesz#kampánynyitó#orbán viktor#deutsch tamás

Címlapról ajánljuk