Belföld

Orbán Viktor az unokáival pózol, és értük aggódik a legújabb videójában

rtl.hurtl.hu

2024. április 18. 13:25

Milyen civilizáció lesz Európa 2100-ban? Muszlim, keresztény, vagy valami „keverék”? – merengett a családi felvételek között Orbán Viktor.

„Vannak unokáim. Ésszerű számítások szerint 2100-ban élni fognak. Szóval nagypapaként nagyon érdekel a kérdés: Milyen ország lesz Magyarország 2100-ban?” – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a legújabb Facebook-videójában, amelyben több családtagja is feltűnik.

A kormányfő azt mondta: „felelősséget érzek azért, hogy ne tegyek olyat, ami 2100-ban rossz lesz az unokáimnak. (…) Tehát a migrációnak van egy ilyen történelmi horizontja. Milyen civilizáció lesz Európa? Muszlim civilizáció lesz? Keresztény, vagy valami keverék, vagy hogy fog kinézni az élet?”

Orbán Viktor szerint keresztény társadalomban élni csodálatos dolog, „még ha nem is olyan erős, mint volt”. Ez a legjobb dolog, amit az unokáinak el tud képzelni – tette hozzá. 

A miniszterelnök a videót azzal a kísérőszöveggel tette ki, hogy „elég egyszer hibázni és a migráció tönkreteszi még az unokáink életét is. A mi kezünk nem remeg! Megvédjük a családokat!” 


Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

#Belföld#orbán viktor#propaganda#unoka#fidesz#migráció#brüsszel

Címlapról ajánljuk