Belföld

Elindul Botka László ellen Szegeden egykori szövetségese, a csalással vádolt, 11 gyerekes Joób Márton

rtl.hurtl.hu

2024. április 18. 13:32

Joób Mártont a Szögedi Polgárok Egyesülete támogatja, amely mind a 19 körzetben állít jelöltet.

Amellett, hogy az újszegedi körzetben ismét megméretteti magát, polgármesterként is indul a választáson, jelentette be a Telex cikke szerint Joób Márton, a korábban Botka László frakciójához tartozó, ma már független önkormányzati képviselő, háromszoros világbajnok kenus a szegedi Városháza előtt csütörtök délelőtt.

Joób Mártont a Szögedi Polgárok Egyesülete támogatja, amely mind a 19 körzetben állít jelöltet. Az új polgármesterjelölt arról is beszélt, hogy  próbálják „bemocskolni”. A lap arról érdeklődött, hogy a jelenleg ellene folyó eljárásra céloz-e, vagy arra, hogy Botka László frakciója, az Összefogás Szegedért Egyesület a Fidesz emberének tartja. Válaszában az ellene zajló eljárást koncepciós pernek nevezte, és azt mondta, nem a Fidesz embere.

Joób Mártont és társait azzal vádolják, hogy egy négy megyében működő bűnszervezetet hoztak létre, hogy műsorújság kiadásával és szórólapterjesztéssel foglalkozó cégét a piacon tudják tartani. Az ügyészség szerint nem fizettek rendesen adót, fiktív számlákat adtak ki és fogadtak be, valamint a munkavállalóik után is alig fizettek járulékot. Ennek eredményeként 2013 és 2017 között mintegy 271 millió forint értékben okoztak vagyoni hátrányt az államnak. Az elsőrendű vádlott Joób Mártonra kilenc év fegyházbüntetést kért az ügyészség, de a képviselő továbbra is kitart ártatlansága mellett.

Joób pere még tavaly év elején kezdődött. A képviselő a bírósági tárgyalások megkezdése előtt nem sokkal még Botka László polgármester frakciójához, az Összefogás Szegedérthez tartozott, majd 2022 novemberében a per miatt kizárták, sőt arra utaltak, hogy a vádemelés óta Joób már a Fidesz embere.

Korábban az RTL mutatta be a Joób család életét abból az alkalomból, hogy hazaérkezett a tizenegyedik gyerek, Jordán, aki komplikációkkal, koraszülöttként jött a világra. Nem sokkal ezután a családfőt, a háromszoros kenuvilágbajnok Joób Mártont letartóztatták költségvetési csalás gyanújával, fél évet töltött a szegedi Csillagbörtönben:


Nyitókép: RTL

#Belföld#Joób Márton#szeged#botka lászló#önkormányzati választás#választás 2024#önkormányzati választás 2024#ellenzék

Címlapról ajánljuk