Belföld

Orbán: Magyarországon szabadon szőhetnek terveket a konzervatívok

rtl.hurtl.hu

2024. április 17. 13:36

Orbán Viktor is felszólalt a brüsszeli NatCon konferencián, amit megpróbáltak ellehetetleníteni a helyi politikai erők. 

Részt vett szerdán Orbán Viktor a részben a Mathias Corvinus Collegium brüsszeli irodája által szervezett brüsszeli Nemzeti Konzervativizmus Konferencián. A populista, szélsőjobbos fellépőkkel meghirdetett, euroszkeptikus, nemzeti konzervatív, kereszténynacionalista rendezvény nehézkesen indult, miután helyi politikai erők megpróbálták ellehetetleníteni megtartását, és még a rendőrség is kivonult annak helyszínére.

Orbán Viktor újságíróknak nyilatkozva kijelentette, hogy a NatCon egy szimbolikus esemény, amely jól írja le Európa helyzetét, hozzátéve, hogy  a rendezvény betiltása, majd később az engedélyezése olyan, mintha a nyolcvanas évek végén lennénk Magyarországon, amikor a „szabadság erői, meg az elnyomás erői viaskodnak egymással” – írta a magyar állami hírügynökség. A miniszterelnök hozzátette:

Örülünk, hogy még szabad beszélnünk Brüsszelben.

A konferencián egy pódiumbeszélgetésen Magyarországot úgy jellemezte, mint a különbözőség szigete, ahol a konzervatívok szabadon beszélhetnek és politikai terveket szőhetnek a jövőre vonatkozóan. Orbán kijelentette, hogy a szabadság harcosainak ismételten aktívnak kell lenniük és cselekedniük szükséges Európában – írta az MTI.

Orbán: Magyarországon szabadon szőhetnek terveket a konzervatívok
Orbán Viktor a NatCon koferencián Brüsszelben, 2024. április 17-én. Fotó: REUTERS/Yves Herman

Beszélt arról is, hogy Magyarország nem akar kevert társadalmat, meg akarja védeni a határait, meg akarja őrizni a kultúráját és a hagyományait – közölte az MTI.

Nyitókép: Yves Herman / Reuters

#Belföld#orbán viktor#natcon#brüsszel

Címlapról ajánljuk