Belföld

Bíróság elé álltak a Borkai-videóban szereplő ikerlányok

rtl.hurtl.hu

2024. április 17. 15:50

Vissza nem térítendő támogatást kaptak vállalkozásuk fejlesztésére, de a vád szerint másra költötték a pénzt.

Költségvetési csalás miatt álltak bíróság elé azok az ikerlányok, akik a Borkai Zsolt jachtbotrányáról kiszivárgott videóban voltak láthatók – írja az Index.

K. Csenge és K. Lili a vád szerint vissza nem térítendő támogatást kapott egy olyan pályázaton, ami a fiatalok munkanélküliségének csökkentését és vállalkozóvá válásukat segítette, de a támogatási kérelemben vállalt kötelezettségeiket nem teljesítették, a pénzt a vállalkozói tevékenységükhöz nem köthető célokra használták fel.

Ebben segítette őket az édesanyjuk – a harmadrendű vádlott – is, aki saját vállalkozását felhasználva valótlan tartalmú számlákat állított ki, amivel közel hatmillió forintnyi pályázati támogatás jogosulatlan felhasználásához nyújtott segítséget.

Az ügyészség nagyobb vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt emelt vádat.

A 2019-es önkormányzati választási kampányban Az ördög ügyvédje nevű blogon olyan felvételek jelentek meg az akkori győri polgármester Borkai Zsoltról, amelyen nők társaságában, intim helyzetben volt látható egy jachton Rákosfalvy Zoltán ügyvéd társaságában, aki üzleti kapcsolatban állt a győri önkormányzattal. A felvétel ellenére Borkait újra megválasztották, de nem sokkal később lemondott tarthatatlan helyzete miatt. 2024-ben újra indul a választáson, ezúttal a fideszes utódjával, Dézsi Csaba Andrással szemben.

#Belföld#borkai zsolt#költségvetési csalás#hamis magánokirat felhasználása#per#bíróság

Címlapról ajánljuk