Belföld

Magyar Péter az osztrák médiának: Orbán Viktor térde remeg

rtl.hurtl.hu

2024. április 15. 14:57

Magyar Péter interjút adott a Die Pressenek. Az osztrák lapnak elmondta: Orbán Viktort választáson is le lehet győzni, és egyébként örül annak, ha a fiatal Orbánhoz hasonlítják. 

Orbán Viktor magyar miniszterelnök legerősebb kihívója. Egy űzött ember, aki egy új politikai mozgalmat koordinál, több tízezres demonstrációkat szervez, interjúról interjúra rohangál, miközben gondoskodnia kell három gyermekéről is, ez pedig nyomot hagyott rajta – így mutatja be Magyar Pétert az osztrák Die Presse.

Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter volt férje a lapnak azt állította: kilenc kilót fogyott, mióta két hónapja berobbant a magyar politikába. Az interjúban önironikusan elnézést is kért, amiért úgy néz ki, mint „egy háromnapos vízi hulla”. A lap újságírója azonban úgy látta, ennek ellenére megjelenése dinamikus benyomást keltett. Azt írja, 

Magyar Péter fehér, slim-fit inget, farmert és fehér edzőcipőt viselt, mindez mára védjegyévé vált.

Magyart szövetségese, Nagy Ervin kijelentéseiről is megkérdezték, aki nemrég dacos kisgyerekként írta le Orbán Viktort. Magyar az interjúban kifejtette: ebben egyáltalán nem ért egyet a színésszel. Az ő szemében Orbán még mindig „demokratikus hős, egy korszakalkotó politikus”. Visszemlékezett a miniszterelnök 1989-es híres beszédére, amit nyolcévesen, szüleivel együtt hallgatott meg a Hősök terén. Úgy véli, Orbánnak nagy szerepe volt abban, hogy kilábaljunk a kommunizmusból.

Vannak, akik a fiatal Orbánhoz hasonlítanak, amit szívesen elfogadok

– fogalmazott az osztrák lapnak Magyar Péter.

A hvg360 szemléje szerint hozzátette, sajnálatos módon a kormányfő 2010-ben rossz irányba fordult, pedig minden adott volt egy polgári, jóléti Magyarország felépítésére. Brüsszelből ellenségkép lett, jött a keleti nyitás, célkeresztbe került Soros György és a menekültek. Szerinte ezután váltott irányt Orbán, hogy az Európai Unió nem engedte meg Magyarországnak az államháztartás hiányának elengedését. Hangsúlyozta, 

nem akar európai szuperállamot, Ukrajna uniós csatlakozása ügyében is a Fideszhez álláspontjához áll közelebb.  

Magyar kifejtette, noha a helyzet rendkívül nehéz, Orbánt le lehet győzni választásokon is. Szerinte a kormánypárti lejárató hadjárat is azt bizonyítja, hogy félnek tőle Orbánék. A Die Presse a cikkében azt sem zárja ki, hogy Magyar Péter 2026-ban kétharmadot szerez a parlamenti választásokon.

Magyar Péter vitázna a jelöltekkel 

Mégis vitázna Magyar Péter a Fidesz és a DK európai parlamenti listavezetőjével. A Talpra Magyarok Közösségének alapítója korábban Orbán Viktort és Gyurcsány Ferencet hívta ki. Facebook-bejegyzésében most azt írta: tudomásul veszi, hogy a két politikus gyáva a vitához. Korábban Dobrev Klára és Deutsch Tamás is jelezte, hogy készek a vitára.


A Magyar Péterrel kapcsolatos összes cikkünket itt találja.

Nyitókép: Magyar Péter beszél az általa meghirdetett Nemzeti menet és demonstráció egy új Magyarországért című rendezvényen a budapesti Kossuth Lajos téren 2024. április 6-án. Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

#Belföld#magyar péter#orbán viktor#die presse#interjú

Címlapról ajánljuk