Belföld

Kiszivárgott dokumentum: a Momentum a kutyapártos Kovács Gergely letartóztatásával riogat

rtl.hurtl.hu

2024. április 14. 11:06

Fokozódik a kampányharc a XII. kerületi előválasztáson.

„És akkor most olvassátok el ezt a doksit, amit a momentum készített azoknak, akiknek a jelöltjük mellett kell kampányolnia” – írja a Facebookon Kovács Gergely, a Kétfarkú Kutyapárt társelnöke és hegyvidéki polgármesterjelöltje, és egy olyan dokumentumot mellékelt, amely szerint a Momentum azzal kampányolhat a XII. kerületben, hogy Kovácsot még a választás előtt elvihetik a rendőrök.


Mint arról beszámoltunk, a vasárnapig tartó hegyvidéki előválasztáson Kovács Gergely (Kutyapárt), Farkas Csaba (Momentum) és Visi Piroska (civil szervezetek támogatásával) versenyez, hogy ki legyen a Fidesz kihívója a kerületben.

A Kutyapárt által kiposztolt állítólagos momentumos dokumentumban egyebek mellett az szerepel, hogy a párt aktivistái mivel győzzék meg a helyieket a jelöltjük, Dr. Farkas Csaba támogatására. A dokumentum szerint például azzal, hogy a kutyapártos Kovács Gergelyt a választás előtt akár el is vihetik a rendőrök.

Kovács ehhez hozzáfűzi:  

Egy mondattal később írják, hogy a jelöltjük milyen tisztességes. Tényleg kabaré ez a csapat. Jó hír: természetesen nem fognak letartóztatni, nincs is semmilyen rendőrségi vagy bírósági ügyem.


A Telex megkereste a Momentumot, a porták az alábbi választ kapta:

„A Momentum Mozgalom eddig sem folytatott és ezután sem fog negatív, lejárató kampányt folytatni. Hivatalos mozgósító anyagainkat (hírleveleinket, SMS-einket, social üzeneteinket) szívesen bárki rendelkezésére bocsájtjuk ennek alátámasztására. Az viszont kétségtelen tény – amit bármikor feljöhet egy-egy beszélgetésben, ha a XII. kerületi előválasztás szóba kerül – , hogy Kovács Gergelyt korábban már vitték el a rendőrök bilincsben.”


Nyitókép: RTL

#Belföld#önkormányzati választások#momentum#kutyapárt#kétfarkú kutya párt#kampány#kovács gergely

Címlapról ajánljuk