Belföld

Hegyvidéki előválasztás: csalással vádolják a Momentumot

rtl.hurtl.hu

2024. április 11. 19:59

Visi Piroska, a Hegyvidék Jövőjéért Egyesület polgármesterjelöltje azt állítja, a momentumos Farkas Csaba „minden bizonnyal szabálytalan eszközei miatt az eredmények már mindenképpen torzulnak”.

Visi Piroska, a Hegyvidék Jövőjéért Egyesület polgármesterjelöltje azt állítja, a Momentum hetek óta telefonos és SMS-kampányt folytat a kerületben, és név szerint keres meg olyan választókat, akik soha semmilyen momentumos adatbázisra nem iratkoztak fel, de részt vettek a 2021-es ellenzéki előválasztáson.

Mint arról a Híradó is beszámolt, rendhagyó szabályokkal kezdődött hétfőn a második budapesti ellenzéki előválasztás a XII. kerületben. A három jelölt között sorrendet kell felállítaniuk a szavazóknak. A győztes pártja vagy szervezete a kerület egyéni körzeteinek a felében automatikusan úgy indíthat jelöltet, hogy ellene az előválasztáson részt vevő pártok nem indulnak.

 

A gyanú beigazolódott. Farkas Csaba kopogtató aktivistákkal név szerinti leveleket küld a hegyvidéki választóknak, ugyancsak olyanoknak, akik semmilyen momentumos adatbázisban nem voltak jelen: egy ilyen levelet kapott a fiam is a minap, aki szintén nem volt feliratkozva soha semmilyen momentumos adatbázisra

– írja Facebook-posztjában Visi Piroska, aki az MKKP-s Kovács Gergely és a momentumos Farkas Csaba mellett szintén részt vesz a XII. kerületi előválasztáson. Szerinte a Momentum rendelkezhet egy többezres címlistával, holott ezeket az adatokat már törölniük kellett volna a 2021-es előválasztás óta. „Farkas Csaba minden bizonnyal szabálytalan eszközei miatt az eredmények már mindenképpen torzulnak” – fogalmazott a civil szervezet jelöltje.


A vádakra a Momentum is reagált. Vadász Gábor, a párt hegyvidéki önkormányzati képviselője a Facebook-oldalán azt írta: Visi „nem tartja magát az általa aláírt közös előválasztási megállapodáshoz, amelyben azt mondták, hogy nem rágalmazzák a másikat”. Hozzátette, Visi állítása „nem pusztán hazugság, hanem rágalmazás, ami jogi következményekkel jár, az ügyben megteszik a szükséges lépéseket”.

Nyitókép: RTL

#Belföld#hegyvidék#előválasztás#XII. kerület#momentum#csalás

Címlapról ajánljuk