Belföld

Tarlós István pert fontolgat Vitézy Dávid ellen

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. április 6. 11:56

Tarlós István volt főpolgármester szerint Vitézy Dávid, főpolgármester-jelölt a 2014-es kirúgásával kapcsolatban nem mondott igazat.

A hvg.hu azt írja, Tarlós István volt főpolgármester „erősen fontolgatja”, hogy pert indít Vitézy Dávid ellen. Az LMP főpolgármester-jelöltje ugyanis Rónai Egonnak adott interjújában egyebek mellett arról beszélt, hogy 2014-ben Tarlós István külső nyomásra váltotta le őt az általa létrehozott Budapesti Közlekedési Központ (BKK) éléről.

A volt főpolgármester a hvg.hu-nak azt mondta, gondolkozik azon, hogy jogi úton vesz elégtételt. Bár azt nem részletezte, hogy Vitézy Dávid mely állításait tartja hamisnak, utalt arra, hogy a 2014-es kirúgással kapcsolatban elhangzottakat kifogásolja.

Vitézy azt állította, hogy Tarlós azért rúgta őt ki a BKK éléről 2014-ben, mert egy kívülről érkező nyomásnak tett eleget, nem pedig azért, mert a főpolgármester megelégelte a BKK igazgatójának kommunikációját és nem akart vele tovább együtt dolgozni. Vitézy arról is beszélt, hogy ő a 3-as metró ügyében a kezdetektől fogva új metrókocsik beszerzése mellett kardoskodott, a régi, szovjet gyártmányú szerelvények orosz cég általi felújítása helyett – és Tarlós emiatt mozdította el.

Tarlós szerint mindez nem igaz, ezért gondolkodik Vitézy Dávid bíróság elé citálásán.

Vitézy Dávid először az RTL Híradójának beszélt városvezetői terveiről, miután bejelentette, hogy az LMP támogatásával indul a főpolgármesteri székért:


Nyitókép: Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója, Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója és Tarlós István főpolgármester (b-j) a BKK Deák Ferenc téri ügyfélcentrumának és a Földalatti Vasúti Múzeum új fogadótermének avatásán 2014. szeptember 10-én – Fotó: Kallos Bea / MTI

#Belföld#budapest#tarlós istván#vitézy dávid#per#bkk

Címlapról ajánljuk