Belföld

A kormányközeli Nézőpont Intézet 13 százalékra méri Magyar Péter nem létező pártját

rtl.hurtl.hu

2024. április 5. 11:59

Gyorsan hozzáteszik azt is, hogy Magyar nem a Fidesztől vesz el szavazókat.

A Nézőpont Intézet kutatása szerint Magyar Péter erősödése nem a Fideszt gyengíti. A kormányközeli agytröszt felméréséből az derül ki, hogy a Fidesz-KDNP egy „most vasárnapi” EP-választáson ugyanúgy 47 százalékot szerezne, mint a kegyelmi ügyet követően, február végén készített utolsó felmérés szerint. Azt ugyanakkor ők is kiemelik, hogy az elmúlt két hónap nem volt a kormánypártok szempontjából kedvező, de egy mondattal később meg is nyugtatják a szavazókat, szerintük ugyanis „a közeljövőben egyre intenzívebbé váló választási kampány még további jobboldali szimpatizánsokat is mozgósíthat”.

Már kormányközeli Nézőpont Intézet is 13 százalékra méri Magyar Péter nem létező pártját
Fotó: Nézőpont Intézet

„Magyar Péter pártjára a magyarok 13 százaléka szavazna az EP-választáson, ami néhány hét alatt számottevő átrendeződést jelent. Az új párt azonban sem bizonytalan vagy inaktív szavazókat nem tudott megszólítani, sem a Fideszből nem tudott támogatókat szerezni nagy számban. Szavazói a baloldali pártok eddigi támogatói közül kerültek ki, így felbukkanása mindegyik baloldali pártnak okozott kisebb-nagyobb veszteséget” – teszik hozzá A Nézőpont teljes közleménye itt olvasható el.

Magyar Péter korábban egy meg nem nevezett közvéleménykutatásra hivatkozva azt írta, hogy a pártját már 20 százalék körül mérik.

A NER-ből kiugró, egykori diplomata és állami állásokban vezető pozíciókat betöltő Magyar nehéz heteken van túl, ezzel az RTL Híradója is foglalkozott:

Nyitókép: MTI / Lakatos Péter

#Belföld#magyar péter#fidesz#párt#közvéleménykutatás

Címlapról ajánljuk