Belföld

Magyar Péter: Ez a kampány is egy elkeseredett hatalom utolsó, elkeseredett próbálkozása

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. április 5. 11:47

Reagált Magyar Péter az rtl.hu-nak a Civil Összefogás Fórum új dollárbaloldalos kampányára, aminek már ő a főszereplője.

Mint arról korábban már beszámoltunk, Magyar Péter áll a Civil Összefogás Fórum (CÖF) új hirdetésének fókuszában, lecserélve Fekete-Győr Andrást a „dollárbaloldal” politikusainak négyesében.

Magyar Pétert nem lepte meg, hogy a CÖF új politikai reklámjának már ő a főszereplője.

Rogán Antaltól minden kitelik, mint azt eddig is láttuk

– mondta az rtl.hu-nak.

„Ez a kampány is egy elkeseredett hatalom utolsó, elkeseredett próbálkozása, hogy megpróbáljon bármilyen eszközzel lejáratni. Úgy vélem, mindezek után az Állami Számvevőszék nem tehet mást, mint hogy vizsgálatot indít ezek ellen az álcivil szervezetek ellen, amik állami pénzből, az adófizetők milliárdjaiból tevékenykednek, miközben mindenki tudja, hogy kinek az érdekeit szolgálják” – értékelte a CÖF politikai hirdetését az ellenzék pár hete színre lépett új szereplője.

A CÖF új szpotjában elhangzik egy interjúból kiragadott mondat, amiben Magyar Péter Rangos Katalinnak azt mondja, hogy „alapvetően én egy liberális ember vagyok”. Ezzel kapcsolatban Magyar Péter azt mondta, hogy „több, mint nevetséges a vád, hogy én liberális lennék, nemzeti liberális majd konzervatív voltam és konzervatív vagyok ma is”.

A konkrét idézettel kapcsolatban rámutatott, hogy eredetileg tágabb kontextusban beszélt politikai irányultságának fejlődéséről, amikor gyerekkorát felidézte Rangos Katalinnak (a YouTube-on megnézhető interjúban kb 4:25-től), kezdve onnan, hogy 11 évesen Demszky és Orbán plakát is volt az ágya fölött, azé az Orbáné, aki akkor még a liberális internacionálé elnöke volt, elmesélve, hogyan csalódott ő is és családja is az SZDSZ-ben, amikor 1994-ben koalícióra léptek az MSZP-vel.

Magyar Péter visszautasította a kormánypárti média lejárató friss cikkeinek és a CÖF politikai hirdetésének fő üzenetét, ami szerint ő is „dollárbaloldali politikus”, és hogy Márki-Zay Péter közvetítésével kaphat a mozgalma amerikai eredetű pénzeket. 

Soha semmilyen pénzt eddig nem fogadtam el. Márki-Zay Péter keresett ugyan engem, de nem reagáltam rá, nem vagyunk kapcsolatban, nem kértem és nem kaptam tőle semmit. Az ellenzék levitézlett szereplőivel nem fogunk ezután sem együttműködni, költségeinket saját forrásokból fedezzük

– mondta Magyar Péter az rtl.hu-nak, hozzátéve, hogy hamarosan bejelenti a saját egyesületét, amin keresztül a finanszírozást megoldják.

Magyar Péter: Ez a kampány is egy elkeseredett hatalom utolsó, elkeseredett próbálkozása
A CÖF új hirdetése

Ami a vele kapcsolatban elhangzott állításokat illeti, Magyar leszögezte, hogy megteszik a szükséges jogi lépéseket az összes szervezettel és magánszeméllyel szemben, amik és akik ezeket terjesztik. „A bíróságokon megnyert kártérítési pénzeket pedig a bicskei pedofilbotrány áldozatainak ajánljuk majd fel, felháborító ugyanis, hogy se a kormány, se Orbán Viktor nem kért még tőlük bocsánatot.”

Magyar Péter a CÖF új hirdetéseivel kapcsolatban azt mondta, hogy nem félnek, bármilyen lejárató kampányt indítanak ellenük, nem hátrálnak meg. 

A hatalom azért kapkod, mert vannak nekik is felméréseik és látják a számainkat. A Talpra Magyar! mozgalom népszerűsége 20 százalék fölött áll. Nagyon örülünk, hogy a fiatalok egy emberként mozdultak meg az országban. Ezek a kampányok kontraproduktívak, feleslegesen költik el ezekre az emberek pénzét, miközben a kórházakban meg nincs szappan, meg vécépapír.

#Belföld#magyar péter#cöf#dollárbaloldal#kampány#lejárató kampány#ma

Címlapról ajánljuk