Belföld

Levonult a kivitelező, de továbbra sem költözhetnek be a Duna Terasz Grande új lakói

rtl.hurtl.hu

2024. április 5. 16:56

A lakásvásárlók szerint a KÉSZ visszatartja a tűzjelző berendezés kódjait, ezzel hátráltatva az átadást.

Házon kívül című műsorunkban is foglalkoztunk azzal, hogy  a beruházó és a kivitelező cég vitája miatt nem költözhetnek be új otthonaikba azok, akik a XIII. kerületi Duna Terasz Grande nevű lakóparkban vásároltak lakást. A Portfolio szerdán arról írt, hogy közel a megoldás, a kivitelező KÉSZ Építő Zrt. elhagyta a területet, a beruházó felméri az ingatlant és hamarosan kezdődhet a kulcsok átadása. Pénteken azonban újabb fordulatról számolt be a gazdasági portál.

A leendő lakók szerint a KÉSZ nem adta át megfelelően az ingatlant, visszatartja a tűzjelző berendezés kódjait, enélkül pedig a Duna Terasz Grande nem tudja üzemeltetni a házat és birtokba adni a lakásokat. A lakásvásárlók nyílt levelet küldtek a KÉSZ vezetőségének, Varga Mihály tulajdonosnak címezve.

Ebben egyebek mellett értetlenségüket fejezik ki amiatt, hogy a KÉSZ Csoport a járvány és a háború miatti költségemelkedésre hivatkozik, miközben a kivitelezés 2021-ben kezdődött, az orosz-ukrán háború kitörése előtt pedig már nem volt lehetőségük a vevőknek változtatni a lakások beltartalmán arra hivatkozva, hogy minden szükséges anyagot előre megrendeltek és lekötöttek. Azt is kérik, hogy a KÉSZ adjon számot arról, hogy az általa egy hónapja felajánlott lakhatási támogatást hány család tudta igénybe venni.

A legfontosabb kérdés azonban az a KÉSZ felé, hogy milyen alapon tartja vissza a tűzvédelmi rendszerek kódjait a birtok visszaadására kötelező bírósági döntést követően, tovább hátráltatva a lakók tulajdonba és birtokba kerülését – idézi a nyílt levelet a Portfolio.


Nyitókép: RTL

#Belföld#duna terasz grande#kész#társasház

Címlapról ajánljuk